RedHack şimdi de Hacettepe'yi vurdu

RedHack YÖK’e düzenlediği saldırının ardından gizli belge yayınlamaya devam ediyor. Dün de Hacettepe Üniversitesi’nden belgeleri açığa çıkarttı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Ocak 2013 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muhalif hacker grubu RedHack, YÖK'e düzenlediği siber saldırının ardından, üniversitelerde yaşanan yolsuzluklarla ilgili birçok “gizli” belgeyi twitter üzerinden yayımlamaya devam ediyor. RedHack, dün de Hacettepe Üniversitesi'ne ait “gizli” belgeleri açığa çıkarttı.

Yayımlanan belgede, Hacettepe Üniversitesi eski Genel Sekreteri Prof. Turhan Menteş'in üniversite gelirlerini Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği hesabına aktararak yolsuzluk yaptığı iddiası yer alıyor.

Belgelere göre, dernek ile Coca-Cola arasında 4 Mayıs 2011'de yapılan 5 yıllık sözleşme gereği, Coca-Cola derneğe 250 bin TL ödeme yaptı. Sözleşme, Hacettepe Üniversitesi adı altında işletilecek tüm satış noktalarında Coca-Cola ürünleri satılmasını içeriyor. İncelemede, derneğin üniversite adına böyle bir sözleşme yapmasının hukuksuz bir işlem olduğu tespit ediliyor.

Sözleşmeyi dernek adına dönemin Genel Sekteri ve dernek başkanı Menteş imzalıyor. Hukuk müşavirliğince hazırlanan raporda, üniversite iktisadi işletmesine kaydedilmesi gereken gelirin kulübe alınmış olmasından dolayı Genel Sekreterin “görevini kötüye kullandığı” değerlendirmesi yapılıyor. Belgede, dernek ile ilgili düzenlenen bir başka raporda da üniversitenin Hemodiyaliz Servisi'nde yıllık 60 bin adet kullanımı olan 6 litrelik polietilen diyaliz bidonlarının 2011 ve daha önceki yıllarda satılarak, derneğe bağış adı altında para alındığı ifade ediliyor.

Aylıktan kesme cezası

Belgede, Rektör Prof. Murat Tuncer'in, Menteş ve yine dernek adına bağış kabul eden Genel

Sekreter Yardımcısı Durmuş Demirci disiplin soruşturması açtırdığı ve her iki ismin de “Aylıktan kesme” cezasına çarpıtırıldığı belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber