15 Ocak 2013'ten önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 15 Ocak 2013 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Türk İdareciler Derneği heyeti ile Türki Amerikan Birliği Başkanı Faruk Taban ve beraberindeki heyeti, Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Mustafa Necati Kültürevi'nde, ''Yeni Van, Yeniden Van'' fotoğraf sergisinin açılışını yapacak, Yozgat Ticaret ve Sanayi Başkanı Metin Özışık ile beraberindeki heyeti kabul edecek.

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu Toplantısı'na katılacak. Toplantıda Bakanlar Nihat Ergün, Mehmet Mehdi Eker, Hayati Yazıcı ve Veysel Eroğlu da yer alacak.

4- AK Parti, MHP ve BDP TBMM grupları toplanacak.

5- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Pekin'de tarihi Çin Seddi ile Yasak Şehri gezecek, Türk-Çin İş Forumu'na katılacak, temaslarının ardından Şangay'a geçecek


Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 12.00'de İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Türk İdareciler Derneği heyetini Çankaya Köşkü'nde kabul edecek, saat 14.00'te Türki Amerikan Birliği Başkanı Faruk Taban ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 14.00'te Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu Toplantısı'na katılacak.

Meclis Başkanı Çiçek'in programı

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, saat 12.30'da TBMM Mustafa Necati Kültürevi'nde, ''Yeni Van, Yeniden Van'' fotoğraf sergisinin açılışını yapacak, saat 15.00'te Yozgat Ticaret ve Sanayi Başkanı Metin Özışık ile beraberindeki heyeti kabul edecek.

Bakanların ve bakan yardımcılarının faaliyetleri

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, saat 10.30'da AB-Türkiye Odalar Forumu II Projesi (ETCF-II), ''Oda/Borsaların Avrupa-Türkiye Pozitif Gündemine Katkıları'' Oda Ortaklıkları Hibe Programı başlangıç toplantısına katılacak. Toplantıda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da bulunacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, saat 18.00'de Yalçın Gökçebağ Resim Sergisi'nin açılışına katılacak.

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, saat 09.45'te ''Makroekonomik Gelişmeler ve 2012 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri'' konulu bir basın toplantısı yapacak.

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Dedeman Otel'de saat 15.00'te, “AB Yolunda Genç İşadamları Projesi”nin açılış törenine katılacak, İstanbul Modern/ Karaköy'de saat 18.30'da “Modernlik? Fransa ve Türkiye'den Manzaralar” sergisinin açılış törenine katılacak ve ardından saat 21.00'de Atatürk Havalimanı üzerinden Stockholm'e hareket edecek.

TBMM gündemi

- AK Parti Grup Toplantısı saat 11.15'te, MHP Grup Toplantısı saat 10.30'da, BDP Grup Toplantısı saat 12.30'da başlayacak.

- Saat 15.00'te toplanacak TBMM Genel Kurulu'nda, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, milletvekillerinin kendisine yönelttiği soru önergelerini cevaplandıracak.

Siyasi partilerin gündemi

- CHP Çankaya İlçe Kadın Kolu Başkanı Jülide Şimşek, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- SGK Başkanı Fatih Acar, saat 09.30'da ''Emekliler Gelecek Stratejileri Konferansı''na konuşmacı olarak katılacak.

- “Eğitime Yüzde 100 Destek” Projesi kapsamında, saat 11.00'de Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürlüğü adına Genel Müdür Salih Güloğlu protokole imza atacak.

- Türkiye İstatistik Kurumu, saat 10.00'da 2012 yılı Ekim ayı Hane Halkı İşgücü İstatistiklerini açıklayacak.

- Ankara Barosu Gelincik Merkezi ve Yenimahalle Belediyesi tarafından Nazım Hikmet'in doğumunun 111. yılı anısına, saat 20.00'da Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde “Sevda Ateşten Bir Gömlek” adlı bir konser düzenlenecek.

- Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Martin Raiser, saat 10.00'da ''Türkiye Düzenli Ekonomik Bilgi Notu''nu basın toplantısıyla açıklayacak.

- KESK üyeleri, saat 12.45'te Kızılay YKM önünde toplanarak Adalet Bakanlığına yürüyecek.

- Türk Büro-Sen üyeleri, saat 12.30'da Maliye Bakanlığı önünde “bordro yakma” eylemi gerçekleştirecek.

- Başkent Dayanışması üyeleri, saat 11.00'de Mimarlar Odası'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- DİSK/LİMTER-İŞ SENDİKASI, Ada Tersanesi önünde (İçmeler Köprü Altı-GİSBİR Hastanesi yanı) saat 10.00'da, 1,5 aydır ücretlerinin ödenmediği öne sürülen işçiler için yürüyüş ve ardından basın açıklaması düzenleyecek.

- Kürtaj Haktır Karar Kadınların Platformu, TMMOB İstanbul Şubesi Büyük Salon'da, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

- Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer/Tarabya Oteli önünde saat 11.00'de, Şair Nazım Hikmet'i doğumunun 111. yılı dolayısıyla düzenlenecek anma törenine katılacak.

- Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Çağlayan Adliyesi Önü'nde saat 11.00'de, Kadın Cinayeti Davaları AİHM'e Taşınıyor” konulu basın açıklaması düzenleyecek.

- İHD İstanbul Şubesi'nde saat 12.30'da, Zeytinburnu'nda Batmanlı bir ailenin düğününe yönelik yapılan 'etnik' saldırıyla ilgili raporunu açıklama üzere basın toplantısı düzenleyecek.

-TÜRK-BÜRO-SEN, İstanbul Valiliği önünde saat 12.30'da, 'Ek Ücret” ve 'Fazla Mesai' haklarının verilmesi için kitlesel basın açıklaması düzenleyecek.

- ONSUR Genel Koordinatörü Dr. Bassam Dwaihi ile Suriye Halkına Uluslararası Destek Platformu Temsilcileri, MAZLUMDER İstanbul Şubesi'nde saat 13.00'te, Suriye'de yaşanan son durum hakkında basın toplantısı düzenleyecek.

- Suriye Halkın Yanındayız Platformu, Rus Konsolosluğu önünde saat 15.00'te basın açıklaması düzenleyecek.

- KESK İstanbul Şubeler Platformu, Galatasaray Lisesi önünde saat 18.30'da Taksim Meydanı'na yürüyüp basın açıklaması düzenleyecek.

- Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda saat 19.00'da, Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) tarafından düzenlenen müzikli söyleşi programına katılacak.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------------------------------

- Galatasaray, ikinci yarı hazırlıklarını saat 12.00'de Florya Metin Oktay Tesislerinde yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını basına kapalı yapacağı çift antrenmanla sürdürecek.

- Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaret edip Bursa Merinos Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenecek panele katılacak. Orman, akşam da Beşiktaşlılar Derneği üyeleriyle yemekte bir araya gelecek.

- Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 3. haftasında 16 Ocak Çarşamba günü Bursa Atatürk Stadı'nda, Bursaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını saat 11.00'de yapacağı basına kapalı antrenmanla sürdürecek.

- Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 3. hafta maçında Mersin İdmanyurdu ile Trabzonspor, saat 20.30'da karşı karşıya gelecek.

- Voleybolda Bayanlar CEV Kupası'nda İlbank, saat 18.00'de İtalya'nın Universal takımıyla sahasında karşılaşacak.

AA-İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber