'Kızlar, bu işi yapamaz' ön yargısını yıkıyorlar

Eskişehir Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde 20 kız öğrenci, uçak bakım teknisyeni olabilmek için eğitim görüyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2013 23:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Okul Müdürü Sırrı Kabadayı, okulun Uçak Atölyesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Eskişehir Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin, uçak bakımı alanında Türkiye'de ilk mesleki ve teknik eğitim veren okul olduğunu bildirdi.

Okulda uçak bakım alanının uçak elektroniği ve gövde motor bölümlerinde eğitim gören 300 öğrenciden 20'sinin kız olduğunu açıklayan Kabadayı, ''Öğrencilerimizin mezun olduktan sonra uçak bakım alanında çalışacağı sektörlerde, özellikle kız öğrencilere daha fazla ihtiyaç var. Havayolu şirketleri çok sayıda bayan eleman istihdam ediyor. Biz öğrencilerimizin, uçak bakım alanında en iyi eğitimi aldıktan sonra yabancı dillerini de geliştirmek suretiyle çok iyi uçak bakım teknisyeni olabileceklerine inanıyoruz'' dedi.

Kabadayı, öğrencilerinin mezun olduktan sonra çok kolay iş bulabildiklerini kaydederek, şöyle konuştu:

''Özellikle kızlarımızı, uçak bakım alanında okulumuzda eğitime davet ediyorum. Onlar da erkek öğrencilerimiz gibi mezun olunca yüzde 100 iş sahibi olabilirler. Gelecek yıllarda kız öğrencilerimizin sayısının artmasını bekliyoruz. Çünkü geçen yıl daha fazla kız öğrenci okulumuza aldık. Bu sayı arttıkça, okulumuzdan mezun olacak kız öğrencilerimizin iş gücü piyasasında çok kolay iş bulabileceklerine inanıyoruz.''

-Okuldaki uçak sayısı 4'e çıktı-

''Okulumuzun her bakımdan güçlendirilmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz'' diyen Kabadayı, şöyle devam etti:

''Şu anda okulumuzun atölyesindeki uçak sayımız 4'e çıktı. Bu yıl Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kara Havacılık Okulu, bize iki eğitim uçağı hibe etti. Daha önce Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından okulumuza hibe edilen 'F-104' ve 'T-37' tipi uçakların dışında 'T-41' ve 'U-17' tipi uçakların okulumuza kazandırılmasıyla, mesleki eğitimi daha nitelikli hale getirebileceğiz. Söz konusu eğitim uçaklarının çalışır olması sebebiyle çok daha iyi uygulamalar yapabileceğiz. Bize bu desteği sağlayan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ve bu uçakların okulumuza gönderilmesinde emeği geçen Milli Eğitim Bakanlığı ile Eskişehir İl Özel İdaresi'ne teşekkür ediyoruz.''

Öğrencilerden Aslı Yertutan da havacılığa tutkusu olduğunu vurgulayarak, ''Kızların bu işi yapamayacağı ön yargısını yıkmak için buradayız. Bunu yapabildiğimizi düşünüyorum. Bölümümüzde çok az sayıda kız öğrenci var. Bu sayının artmasını istiyoruz. Bir bayan, erkeklerin yaptığı her mesleği yapabilir. İnanıyorum, bu sektörde çok iyi yerlere geleceğiz. Bu sektöre girmek isteyen hemcinslerimizi okulumuza davet ediyoruz'' diye konuştu.

Okulunda çok mutlu olduğunu dile getiren Özge Özal ise ''Uçak bakımı hakkında bilmediğim pek çok şeyi öğrendim. Bayanların yapamayacağı hiçbir iş olmadığını göstermek adına, ileride bu mesleğe devam etmek istiyorum'' ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber