Vali Düzgün'den 'bayrak' açıklaması

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesi içersinde bir özel bankanın inşaat çalışması sırasında çimento torbalarının üzerine bayrak örtülmesiyle ilgili, "Rektörlük tarafından inceleme başlatılarak, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Türk bayrağının inşaat malzemelerinin üzerine örtülmesi çok nahoş bir olay" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2013 18:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali Düzgün'den 'bayrak' açıklaması

Vali Düzgün, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bu tip davranışlardan tabii ki vatandaşlarımızın çok dikkatli bir şekilde kaçınmaları gerekiyor. Ordu Üniversitesi yerleşkesi içerisinde özel bir firma tarafından yapılan inşaat çalışmaları sırasında çimento torbalarının üzerine bayrağın örtülmesinin tespit edilmesi üzerine, tabii üniversite rektörlüğümüz harekete geçerek, bu çalışmaları yürüten şirket ve şirket görevlileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ben bunun kasıtlı olmadığını düşünmek istiyorum. Türk bayrağının inşaat malzemelerinin üzerine örtülmesi çok nahoş bir olaydır. Bu tip davranışlardan tabii ki vatandaşlarımızın çok dikkatli bir şekilde kaçınmaları gerekiyor. Rektör bey ile görüştüm, 'Belki gecenin karanlığında bunu fark etmeden yaptılar' dedi ama bunun kasıtlı mı, yoksa kasıtsız mı olduğunu belirlemek için gerekli adli soruşturma başlatıldı" diye konuştu.

Vali Düzgün, işçilerin bayrağı nereden temin ettiğini bilmediğini, rektörlüğün bu konu ile ilgili inceleme başlattığını vurgulayarak, "Konu Ordu Üniversitesi sınırları içerisinde olduğu için rektörlük inceleme başlattı. İşçilerin bayrağı nereden temin ettikleri konusunda bir fikrim yok. Bilgimin olmadığı konuda da fikir beyan etmem doğru olmaz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber