Kabine revizyonu Şubat'ta

AK Parti kaynaklı bilgilere göre, Başbakan Erdoğan nisanda yapmayı planladığı kabine değişikliğini erkene aldı. Revizyon için "Şubat başına kadar gerçekleşir" yorumu yapılıyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 19 Ocak 2013 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kabine revizyonu Şubat'ta

YAHYA BOSTAN MEHMET ACAR

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kabinede yapması beklenen revizyonda sona yaklaşıldı. AK Parti kaynaklı bilgilere göre, Erdoğan Nisan'da yapmayı planladığı değişikliği erkene aldı. Bu kararında yerel seçimlerin erkene alınmasını öngören anayasa deği- şikliği teklifinin TBMM'de kabul görmemesi etkili oldu. Kaynaklar kabine revizyonu beklentisinin yakın bir zaman diliminde gerçekleşebileceğini belirtti. Bu çerçevede Erdoğan'ın "her an her şey olabilir" sözlerine atıfta bulunulurken revizyon için "Şubat başına kadar gerçekleşir" yorumu yapılıyor. Bu yüzden dikkatler Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yapacağı ilk haftalık olağan görüşmeye çevrildi. Bu görüşmede kabine revizyonuna ilişkin gelişme yaşanabileceği beklentisi oluştu. Revizyonda kaç bakanın yer değiştireceği bilgisinin ise sadece Başbakan Erdoğan'da olduğu vurgulanıyor. Erdoğan kabine değişikliğine ilişkin ser veriyor, sır vermiyor. Bu yüzden hangi bakanın koltuğunu koruyacağı, hangisinin yer değiştireceği yönündeki yorumların sadece beklentileri yansıttığı ifade ediliyor.

BAKANLAR BELEDİYELERE

Erdoğan'ın revizyonda 3 dönem kriterini göz önünde bulundurması bekleniyor. Kabinedeki bazı önemli bakanların 3. dönemleri gereği bir sonraki seçimde milletvekili adayı olamayacağı, bu yüzden Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlerde bazı Büyükşehir Belediyeleri için AK Parti adayı olarak yarışacakları uzun bir süredir dillendiriliyor. 3 dönem kriterine takılan kabinenin etkili isimlerinin yerel seçimlerde aday olabilmesi için Erdoğan'ın revizyonda bu isimleri kabine dışına alabileceği yorumu yapılıyor. Erdoğan, Afrika ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerle sohbet etmiş, kabine revizyonuna ilişkin soruları yanıtlamıştı. Erdoğan gazetecilerin, "Afrika dönüşünde kabine değişikliği yapacağınız belirtiliyor, hangi bakanların koltuğunu kaybedeceği, revizyonun tarihi bile yazıldı" hatırlatması üzerine, "İsimleri de bana verin, bana yardımcı olun" diyerek espri yapmış, ardından "Arkadaşlar her an her şey olabilir" demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber