İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Önce, Maliye Bakanlığı tesisleri satılacak

Başbakan Erdoğan’ın önceki gün ‘memurlar bir-iki ay tatil yapacak” diye kamudaki bazı gayrimenkullerin büyük israf yarattığını söylemesi üzerine Maliye Bakanlığı geçen yıldan bu yana üzerinde çalıştığı 779 sosyal tesis ve lojmanın satışa çıkarılmasını tekrar gündeme aldı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 19 Ocak 2013 21:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Önce, Maliye Bakanlığı tesisleri satılacak

Hükümetin Acil Eylem Planı'nda yer alan kamuya ait sosyal tesis ve kampların satışıyla ilgili Maliye Bakanlığı'nın bir süredir yürüttüğü çalışma hızlandı. Bakanlık, kamu kurumlarının elinde bulunduğunu belirlediği 779 adet sosyal tesisle ilgili bir durum analizi yaparak, en kısa zamanda bunların satışı için atılacak adımları da belirledi. Maliye Bakanlığı, sözkonusu kurumlardan bünyelerindeki sosyal tesis ve lojmanlara ilişkin envanter çalışması yapmalarını isterken, bazı kamu kurumlarının bunları bakanlığı iletme konusunda isteksiz davrandı. Ancak önceki gün Başbakan Erdoğan'ın da bu konuya dikkat çekmesiyle bu durumun değişeceği belirtiliyor. Kurumların, Başbakan'ın sözlerinin ardından Maliye Bakanlığı'yla koordine olmak konusunu ağırdan alamayacakları ifade ediliyor.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuyla ilgili bir basın toplantısı yaparak, yürüttükleri çalışmayla ilgili bilgi vermişti. Şimşek, kamu harcamalarının azaltılması, kaynakların etkin ve verimli kullanılması, gelirlerin artırılması amacıyla kamunun elindeki tesislerin ekonomiye kazandırılmasını kararlaştırdıklarını hatırlatmıştı. Türkiye genelinde Hazine mülkiyetinde olup genel bütçeli kamu idarelerine tahsisli 779 sosyal tesis bulunduğunu belirten Mehmet Şimşek, bu 779 sosyal tesisin tamamının bir anda satışa sunulmayacağını belirterek, “Yönetilmesi zor, maliyeti yüksek, özel sektör tarafından alınıp değerlendirildiğinde ekonomiye çok daha fazla gelir, iş ve aş kazandıracak türden tesislerden bahsediyoruz. Eğitimden çok bir tatil kampı niteliğinde olan tesislerden bahsediyoruz. Özel sektör eliyle işletilmesi halinde ekonomiye daha fazla gelir sağlayacak” demişti.

Önce Maliye tesisleri

Geçmiş dönemde satılan 32 kamu tesisin önemli bir kısmı Maliye Bakanlığı'na ait. Bakanlar Kurulu'nda bu kararla ilgili işe Maliye Bakanlığı'nın kendi tesislerini satarak öncülük etmesi istendiği biliniyor. Şimşek bu konuyla ilgili sorulara da, son yıllarda memur ve diğer kesimlere reel anlamda önemli imkanlar sağladıklarını vurgulayarak, Türkiye'de turizmde çok önemli mesafeler katedildiğini, her fiyat seviyesinden güzel tesisler bulunduğunu, 5 yıldızlı otellerin bile vatandaşlara çok cüzi birtakım fiyatlar sunulabildiğini söyleyerek, yanıt vermişti.

Başbakan 'Otele gidilir' demişti

EKMEK israfını önlemek amacıyla önceki gün düzenlenen törendeki konuşmasında tasarruf etmenin önemine dikkat çeken Başbakan Erdoğan, kamuda sosyal tesislerle ilgili de bir israf olduğunu belirterek, “Senede 1 ay veya 2 ay gidilip orada kamp yapılacak, sonrasında ne olacak? Geriye kalan 10 ay buralar çürümeye yüz tutacak. Kamu mensuplarının oralarda yazın tatillerini geçirmesine fırsat verilmesi amaçlanıyor. Devlet böyle bir şey yapacaksa belli otellerle anlaşırsın, yazın giderler oralarda tatillerini yaparlar. İşin sevki idaresi budur, anlayış budur ama bu tür anlayışlar bize maalesef yerleşmiyor” demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber