Hemofili Yusuf'a koruma kalkanı

Yusuf'un hemofili olduğu ortaya çıkınca ev ona göre düzenlendi, çünkü kanaması olmaması gerekiyordu. Okul zamanı gelince ailesi çok endişeliydi. Ancak arkadaşları ve öğretmeni 3 yıldır onu çok iyi koruyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 20 Ocak 2013 08:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SERKAN KILINÇ

Hemofili hastası olan ve kanaması olduğunda durdurulamayan 9 yaşındaki Yusuf Buğra'yı, sınıf arkadaşları koruyor. Trabzon'da 4.5 yaşında sünnet olduğunda, kanaması bir türlü durdurulamayınca hemofili hastası olduğu ortaya çıkan Yusuf Buğra Bakan'ın ailesi, herhangi bir çarpma anında kanamanın durdurulamaması nedeniyle evi yeniden dizayn edip, ucu sivri bütün eşyalar ile oyuncakları bile değiştirildi. Yusuf, Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu'na başladığında ise anne Lale Bakan, 10 gün boyunca oğluyla birlikte gidip geldi. Sonrasında arkadaşları, "Biz Yusuf'u koruruz" dedi. O günden sonra arkadaşları Yusuf için seferber oldu. Sınıfta, teneffüste, okulun içerisinde onun etrafında adeta pervane oldular. Bugün 3. sınıfta okuyan arkadaşları diğer öğrencilerin koşarken Yusuf'a çarpıp düşürmemesi için yanından ayrılmıyor. Sınıf öğretmeni Aysel Çelik'te gözünden bile sakınıyor.

"ONLAR VARKEN "

Arkadaşlarının merdivenden inerken bile yanında olduğunu söyleyen Yusuf, "Bütün sınıf benim için seferber. Hayatım onların kolları arasında emin ellerde. Onlar olduğu sürece bana bir şey olmaz. Artık hastalığıma alıştım ve korkmuyorum. Çünkü bir gün geçecek, biliyorum" dedi. Sınıf öğretmeni, "Yusuf evladımız. Arkadaşları da kardeşi. Çok başarılı bir öğrenci. Onun acı çekmesini istemiyoruz. Bu yüzden çok ama çok dikkatliyiz" derken, anne Lale Bakan ise "En çok okulundan korkuyordum. Ama arkadaşları öyle sahip çıktılar ki şimdi çok rahatım" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber