İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Cumhurbaşkanı Sezer, Orman Yasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa'nın 2 maddesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Haber Giriş : 18 Kasım 2003 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cumhurbaşkanı Sezer, Orman Yasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa'nın 2 maddesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

TBMM'de yeniden görüşülerek kabul edilen kanunu yayımlanmak üzere dün Başbakanlığa gönderen Sezer, iki maddesinin iptali için Anayasa Mahkemesi'nde dava açacağını duyurmuştu. Alınan bilgiye göre, Sezer, bugün Anayasa Mahkemesi'ne başvurusunuyaptı.
Sezer, yasanın, kızılağaçlıklar ile aşılı kestaneliklerin orman sayılmayacak yerler arasına alınmasına ilişkin 1. maddesi ile bu yerlerden yararlanmayı özel bir rejime bağlayan 13. maddesinin iptalini ve yürürlüğünün durdurulmasını istedi. Böylece, Sezer, Cumhurbaşkanlığı görevine başladığı günden bu yana 8. kez Anayasa Mahkemesi'ne yasa iptali için başvurmuş oldu.Sezer, daha önce, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Yasası, Avukatlık Yasası, Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Yasasında Değişiklik Yapılması Hakkında Yasa, 4758 sayılı Şartla Salıverilmeye İlişkin Yasa, 4756 sayılı RTÜK Yasası, AB
Uyum Yasası olarak bilinen 4771 Sayılı Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa ile 4842 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un bazı hükümlerini iptali için Anayasa Mahkemesi'ne dava açmıştı. Anayasa Mahkemesi, sonuçlandırdığı başvurularda Sezer'in istemlerini yerinde bulmuştu. Bazı başvuruların incelemesi ise sürüyor.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber