Patlamada ölenlerin sayısı 14'e çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2013 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Patlamada ölenlerin sayısı 14'e çıktı

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamada ölenlerin sayısının 14'e çıktığını bildirdi.

“Araç kesinlikle Suriye plakalı. Gri renkli, özel bir otomobil. Saat 14.30 sıralarında park ediyor, 14.37’de patlama meydana geliyor. Araçtan park ettikten sonra üç kişi iniş yapıyor. Biri kadın, bir erkek, arabayı park ederek Suriye tarafına geri dönüyor, diğeri Türkiye’ye giriş yapıyor. Hedef Türkiye mi, yoksa şahsa mı yönelik bu konu üzerinde çalışıyoruz. Terörist muhtemelen Suriye uyruklu. Ölü sayısı ise 14’e yükseldi.”

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Hasan Dağ (18), Ahmet Taş (36) ile Ali Sille'nin (29) cenazeleri Reyhanlı Asri Mezarlığı'nda, İbrahim Yalçınkaya'nın (15) cenazesi de Nergizli köyünde toprağa verildi.

Patlamada ölen Suriyelilerin cenaze işlemlerinin ise savcılığın çalışmalarının ardından tamamlanacağı öğrenildi.

15 yaralının durumu ciddi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamada yaralanan 15 kişinin durumunun ciddi olduğunu ve Hatay'daki hastanelerde tedavilerinin sürdüğünü bildirdi.

Ölenlerin sayısı 14'e çıktı

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Muammer Güler, patlamada ölenlerin sayısının 14'e çıktığını bildirdi.

Patlamaya ilişkin birçok ihtimal bulunduğunu, her birinin üzerinde ayrı ayrı durulduğunu belirten Güler, patlatılan aracın panelvan değil, gri renkli bir araç olduğunu bildirdi.

Hepsi araştırılıyor

Güler, araçtan inen 3 şüpheli bulunduğunu ifade ederek, ''Görüştükleri, aradıkları, onları yönlendirebilecekler... Hepsi araştırılıyor'' şeklinde konuştu.

Görüntülerde bir kişinin Türkiye'ye, 2 kişinin Suriye'ye gidip gitmediğinin sorulması üzerine Güler, ''Açık açık görüntülerde var. Onların, Türkiye'ye girenin kimlik tespitine çalışıyoruz'' karşılığını verdi.

Bilgiler değerlendiriliyor

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü ve Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı ile ayrıca emniyet ve istihbarat birimlerinin eldeki bilgileri değerlendirdiklerini belirten Güler, ancak adli yetkilinin Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı olduğunu, şu anda 2 Cumhuriyet savcısı ile bir başsavcının nezaretinde çalışıldığını söyledi.

Çok soru işaretleri var

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, patlamanın, alışveriş ve Suriye'ye gönderilen insani yardımların yüklendiği, boşaltıldığı alanda meydana geldiğini söyledi.

Atalay, saldırının neden o noktada gerçekleştiğine ilişkin bir öngörü olup olmadığı sorusuna ''İyice olay aydınlanmadan, belirginleşmeden erken ifadeler kullanmamak lazım. Onu biraz beklemek lazım. Çok soru işaretleri var. Onların hepsi araştırılacak'' yanıtını verdi.

2. Ordu Komutanı'ndan inceleme

2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde patlamanın meydana geldiği Cilvegözü Sınır Kapısı'nda incelemede bulundu.

Orgeneral Mendi, beraberindeki heyetle patlamada yaralanan ve Antakya Devlet Hastanesi'nde tedavileri devam eden yaralıları ziyaretinin ardından Cilvegözü Sınır Kapısı'na geldi.

Patlamanın olduğu yerde incelemelerde bulunan Mendi, yaklaşık bir saat süren incelemesinin ardından bölgeden ayrıldı.

Patlamada ölen 4 Türk toprağa verildi

Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 4 Türk vatandaşı, ilçede toprağa verildi.

Patlamada hayatını kaybeden Hasan Dağ'ın (18) cenazesi yakınları tarafından Reyhanlı Devlet Hastanesi morgundan alınarak helallik alınması için Esentepe Mahallesi'ndeki evine getirildi. Dağ'ın cenazesi daha sonra Esentepe Camisi'nde kılınan namazın ardından Reyhanlı Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.


*Beşir Atalay'dan 'Patlama' açıklaması

*Cilvegözü Sınır Kapısı'nda patlama: 13 ölü/ Video


Ahmet Taş'ın (35) cenazesi de Değirmenkaşı Mahallesi'ndeki evine getirildikten sonra, aynı mezarlıkta defnedildi.

Olayda hayatını kaybedenlerden İbrahim Yalçınkaya (15) ile Ali Sille'nin cenazesi (29) de Değirmenkaşı Mahallesi'ndeki evlerine götürüldü. Cenazeler burada helallik alınmasının ardından, mahalle camisine getirildi.

Sille'nin cenazesi kılınan namazın ardından Reyhanlı Asri Mezarlığı'nda, Yalçınkaya'nın cenazesi de ilçeye bağlı Nergizli köyünde toprağa verildi.

Patlamada ölen Suriyelilerin cenaze işlemlerinin ise savcılığın çalışmalarının ardından tamamlanacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber