Erdoğan: Irkçılık, kavmiyecelik bunlar şeytanidir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye AK Parti İlçe Teşkilatı binalarının açılış töreninde hitap ediyor...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2013 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

-Dünyada örnek şehirlerden bir tanesi olarak İstanbul layık olduğu yerlere çıkacaktır. Hedefimin en kısa zamanda 3. Boğaz Köprüsü'nü hizmete açmak.

-Ümraniye'de artık çöp dağları yok. O zaman iktidarda olan zihniyet çöp dağlarının altında kaldı.

-İki gün boyunca Siirt ve ilçelerinde çok önemli açılışlar yaptım. Siirt'ten Silopi'ye geçtik. Özel sektörden 265 milyon dolar tutarında bir termik santralin açılışını yaptık. 450 kişi burada çalışacak. Hizmetlerimizin Türkiye'yi dönüştürülmesinden memnun oluyoruz.

-Nerede insan varsa ona eser götürmek bizim boynumuzun borcudur. Bugün Türkiye'nin yaşadığı sorunların önemli bir kısmı geçmişte yapılan ayrımcı politikaların neticesidir. İnsanlarımızı birbirinden ayırdılar. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Roman dediler ayırdılar. Uzak dediler hizmet götürmediler. Bize her yer yakın.81 ilde ayrımcılığın hiçbirine prim vermedik.

-İnsanımızı birbirinden ayırdılar. Uzak dediler hizmet götürmediler...

-Eğer siz isterseniz biz herşeyi sizin hizmetkarınız olarak başarırız. Bize yardımcı olun bunu başaralım.

-Bir vilayetimiz yeni çağı yaşarken, bir diğer vilayetimiz orta çağı yaşıyorsa biz Türkiye'yi başarıya ulaştıramayız.

-Yıllarca Danimarka'da çalışmış orada kazandığı parayla Türkiye'de hayır işleri yapıyor. Siirt'te öğrenci yurdu yapmış. O yurdun inşaatında çalışmış. Siirt'te bana yer verin ben Kur'an kursu yapacağım dedim. İşte kardeşlik, işte dayanışma bu. Nereden nereye geldik. Bu anlayışı yaygınlaştırmamız gerekiyor.

-Türkiye bu günlere kardeşlikle geldi. Geleceğe de kardeşlikle yürüyecek. Terör 30 yıldır bu milletin fertlerinin içine giremedi ve giremeyecek.

-Irkçılık, kavmiyecelik bunlar şeytanidir. Şeytanın izinde yürümektedir. Varsın onlar şeytanının izinde yürüsünler. Biz rabbimizin çizdiği yolda yürüyeceğiz.

Muhalefetin yalanlarına, dedikodularına kulak asmayın. Çarpıtmalarına, niyet okumalarına asla prim vermeyin. Bunlar teröre çözüm üretmediler hep engel oldular. Bunların ülkenin hiçbir tarafından dikili bir ağaçları yoktur. Bunlar taş üstüne taş koymamıştır. Ancak yapılanı yıkmayı bilirler.

-Özellikle ricam şu. Ne olur birliğimizi bozmak isteyenlere prim vermeyin. Yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Ben Türk kardeşimi, Kürt, Çerkez, Roman, Arap, Boşnak kardeşimi 76 milyon kardeşimi seviyorum. Hepsinin hizmetkarıyım. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik.

-Türkiye'nin heryerine havayolu var. Havayolları halkın yolu oldu. Yüksek hızlı trenle tanıştı milletimiz. Bunu yaygınlaştırıyoruz.

-Meslek liselerinin önündü katsayı engeli vardı. Biz kaldırdık. Meslek lisesi öğrencilerimiz istedikleri her üniversiteye başarılarıyla girebilecekler.

-Artık ilköğretim okullarında seçmeli Kur'a-ı Kerim dersi ve Siyer-i Nebi dersleri var. Talep fazla, ilerleyen yıllarda daha çok olacak.

-Hizmet binamızın yapılmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum. Başkanımız Hasan Can'a teşekkür ediyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber