Özürlü vatandaşların özür oranı, nüfus cüzdanlarında yer alacak

Haber Giriş : 20 Aralık 2005 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü özürlüler için çalışma başlattı. Buna göre; özürlü vatandaşların özür oranı, nüfus cüzdanlarında da yer alabilecek. Uygulama isteğe bağlı olarak düzenlenecek

İçişleri Bakanlığı, özürlü vatandaşlar için yeni bir projeye imza atıyor. Özürlülerin özür oranı, bundan sonra nüfus cüzdanlarında yer alabilecek. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce özürlü vatandaşlar için hazırlanacak nüfus cüzdanlarında ?% ... oranında özürlüdür' ibaresi bulunacak. Özürlü ibaresi, isteğe bağlı yazılacak. Özürlü vatandaş istemediği taktirde özür oranı hiçbir şekilde nüfus cüzdanlarına girmeyecek.

Özürlü vatandaşların özür oranları Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'nde (MERNİS) tutulacak. Özürlü vatandaşların özür oranına ilişkin bilgiler henüz MERNİS veri tabanına aktarılmadı.

MERNİS'e aktarılacak

Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğünce özürlülere ilişkin verilerin gönderilmesini müteakip söz konusu bilgiler eşleştirildikten sonra MERNİS'e aktarma işlemi başlayacak. Bu çerçevede; özürlü vatandaşlarımıza düzenlenecek olan nüfus cüzdanları için modül değişikliği çalışmalarına başlandı. Hazırlanan programın ilçe nüfus müdürlüklerine yüklenecek.

Belge kolaylığı sağlanacak

Özürlü bilgisi MERNİS veri tabanında yer alan vatandaşların müracaatlarında, kendilerinden nüfus cüzdanı talep belgesi dışında başka belge talep edilmeyecek.

Müracaat Sosyal Hizmetler'e

Özürlü bilgisinin nüfus cüzdanında yer almasını isteyen, özür oranı değişen veya veri tabanında ?özür oranı' bilgisi bulunmayanlar; Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne sağlık kurulu raporu aslı veya onaylı örneği ve nüfus cüzdanı ile müracaat ederek MERNİS veri tabanında özür oranı bilgisinin yer almasını talep edebilecekler.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber