Vekillerden kabineye soru yağmuru

TBMM Başkanvekili Sağlam, TBMM Başkanlığı'na 24. Dönem'de 19 bin 921 yazılı soru önergesi verildiğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2013 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vekillerden kabineye soru yağmuru

TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, milletvekilleri tarafından bakanlar kurulu üyelerine yönelik Meclis Başkanlığı'na 24. Dönem'de 19 bin 921 yazılı soru önergesi sunulduğunu açıkladı.

Sağlam, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar'ın yazılı soru önergesini yanıtladı. TBMM Başkanlığı'na 24. Yasama Dönemi'nde (22 Mart tarihi itibariyle) 19 bin 921 yazılı soru önergesi sunulduğunu bildiren Sağlam, bu önergelerden 4 bin 956'sının süresi içinde cevaplandırıldığını, 12 bin 434'ünün ise süresi içinde cevaplandırılmadığından gelen kağıtlar listesinde yayımlandığını kaydetti. Sağlam, bu önergelerden 7 bin 824'üne ise sonradan cevap geldiğini ifade etti.

Sağlam, Başkanlık'ça 15 gün içinde cevaplandırılmayan soru önergeleri için uyarı yazısı gönderilerek 10 günlük ilave süre tanındığını, bu süre içinde de cevaplandırılmayan önergelerin gelen kağıtlar listesinde ilan edildiğini vurgulayarak, Başkanlığın bundan başka herhangi bir işlem yapmasının sözkonusu olmadığını anlattı.

Başkanvekili Sağlam, TBMM Başkanı Cemil Çiçek imzasıyla Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a gönderilen yazıyla, Başbakanlık ve bakanlıklara gönderilen yazılı soru önergelerinin son durumlarının bir liste halinde sunulduğunu ve yazılı soru önergelerinin cevaplandırılması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesinin rica edildiğini anımsattı.

CHP'li Acar'ın sorduğu 263 yazılı soru önergesinden 64'ünün süresi içinde cevaplandığını, 170 önergenin ise süresi içinde cevaplanmadığından gelen kağıtlar listesinde yayımlandığını ifade eden Sağlam, bu önergelerden 121'ine sonradan cevap geldiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber