Gençlik ve Spor Genel Müd. Görevde Yükselme Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 23 Aralık 2005 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MADDE 1 ? 26/6/2005 tarihli ve 25857 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (d) bendinin iki numaralı alt bendinde yer alan "Antrenör" ibaresi metinden çıkarılmış ve aynı bendin üç numaralı alt bendine eklenmiştir.

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin bir numaralı alt bendine "Şef" ibaresinden sonra gelmek üzere "Tekniker" ibaresi eklenmiş ve aynı maddenin birinci fıkrasına (n) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki (o) bendi eklenmiştir.

"o) Muhasebeci kadrosuna atanabilmek için;

1) Memur, Mutemet, Ayniyat Memuru, Ambar Memuru, Satınalma Memuru, Santral Memuru, Daktilograf, Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrolarında en az 5 yıl çalışmış olmak,

2) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

3) Görevde yükselme sınavında başarılı olmak."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 26 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Bu Yönetmelikteki aynı unvana veya aynı alt grupta yer alan diğer unvanlara veya daha alt unvanlara, bu Yönetmelikteki hükümlere bağlı kalmaksızın genel hükümlere göre naklen atama yapılabilir.

Daha önce 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur olarak çalışıp da çeşitli nedenlerle görevinden ayrılanların, yeniden memuriyete dönmelerinde bu Yönetmelikteki şartları taşımaları kaydıyla; daha önceki unvanlarına veya daha alt gruptaki unvanlara açıktan atamaları yapılabilir."

Yürürlük

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 6 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün bağlı bulunduğu Bakan yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber