İstanbul'da çevreyi kirleten 53 firmaya 1 milyon lira ceza

İstanbul'da çevreyi kirleten 53 firmaya bir milyon lira para cezası kesildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2013 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'da çevreyi kirleten 53 firmaya 1 milyon lira ceza

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul'da çevre mevzuatına uygun üretim yapmayan 53 firmaya bir milyon lira ceza kesti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan açıklamada, Sultangazi Cebeci'deki taş ocaklarını ve Tuzla tersaneler bölgesindeki firmaları yakın takibe aldığı ve çevre izinlerini tamamlamaları konusunda uyardığı belirtildi.

Sultangazi'ye bağlı Sultançiftliği Mahallesi, Gazi Mahallesi, Habibler ve Malova Deresi mevkii arasında kalan bölgedeki 16 taş ocağında denetimlerde bulunduğu ifade edilen açıklamada, kırma-eleme, yükleme, nakliyat ve düzensiz depolama faaliyetlerinin toz emisyonlarının ilçede hava kirliliğine neden olduğu için eksiklikleri tamamlayana kadar firmaların faaliyetlerinin İl Özel İdaresi tarafından durdurulduğu hatırlatıldı.

İstanbul genelinde yapılan incelemelerde yılın ilk üç ayında 53 firmaya yaklaşık bir milyon lira para cezası verildiği kaydedilen açıklamada, Tuzla tersaneler bölgesindeki 13 tersanenin denetlendiği, 27'sinde de denetimin devam ettiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber