Endüstriyel okullarda okuyan öğrenci sayısı, 'üniversite hayali' olursa artar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ocak 2006 00:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Endüstriyel teknik okullara üniversite giriş sınavlarında uygulanan katsayı, bu okullarda öğrenim görecek öğrencilerin mühendis olma hayalini baştan yıkmaktadır.

Hayal şansı bile tanımayan bu sistem nedeniyle, ilköğretimde dersleri çok kötü olan öğrenciler bile endüstriyel okullara gitmemektedir.

Genel liselere giden ve üniversiteye giremeyen bu çok büyük kesim, işsiz, tüketici ve mutsuz bir çoğunluk olarak hayatının geri kalanını sürdürme durumunda kalmaktadır.

Oysa ayni kişiler, üniversite hayali ellerinden alınmamış bir şekilde, endüstriyel okullara geldiğinde yine üniversiteyi kazanamamakta; ancak artık yetişmiş endüstri ara elemanı olarak iş bulmakta, ülkemiz endüstrisine üretici olarak büyük katkıda bulunmakta ve mutlu olmaktadır.

Amaç endüstriyel okullarda okuyan öğrenci sayısını artırmak olduğuna göre bunu başarabilmenin tek yolu vardır: Bu okullara gelmek isteyen öğrencilerin üniversite hayalini açık tutmak.

Bu olmadığı sürece endüstriyel okullardaki öğrenci oranı hep düşük kalacak, genel liseye giderek, üniversite kapısından dönüp hiçbir iş yapamayan mutsuzlar çoğunlukta olacaktır.

Pahalı bir eğitim olan meslek liselerindeki öğrencilerin büyük kısmı yine ara eleman olarak, küçük bir kısmı da (okul türüne göre %3 ile % 12) pratikten yetişmiş iyi bir mühendis olarak ülkemiz endüstrisine fire vermeden katkısını sürdürecektir.

Haberi yazan: Çekmeköy
Görevi: Okul müdürü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber