İletişim öğrencilerinden kolu kopan Hamza'ya destek

Atatatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi birinci sınıfta okuyan 3'ü kız 5 öğrenci, Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde geçen yıl patosa kolunu kaptıran 5 yaşındaki Hamza Tarhan'ın dramını duyurmak ve aileye destek olmak için harekete geçti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Haziran 2013 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İletişim öğrencilerinden kolu kopan Hamza'ya destek

Atatatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi birinci sınıfta okuyan 3'ü kız 5 öğrenci, Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde geçen yıl patosa kolunu kaptıran 5 yaşındaki Hamza Tarhan'ın dramını duyurmak ve aileye destek olmak için harekete geçti. Dirsekten kopan kolu yerine dikilen ancak sinir nakli yapılamadığı için kas erimesi başgösteren Hamza'nın ailesiyle Van Gölü kenarındaki köye gden öğrenciler aileyle bir de röportaj yaptı.

Olay geçen yılın 29 Ağustos günü, Bitlis'in Tatvan İlçesi'ne bağlı Yelkenli Köyü'nde meydana geldi. Babasına sürpriz yapmak için dedesi A. Kerim Tarhan'la birlikte tarlaya giden Hamza, çalışan patosa kolunu kaptırdı. Kolu dirsekten kopan Hamza, babası tarafından önce bir otomobille daha sonra ambulansla Bitlis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ambulansa bindiklerinde kopan kolu almadıklarını fark eden 3 çocuk babası, asgari ücretle çalşan temizlik işçisi baba Rehber Tarhan, yakınlarına telefon açarak kopan kolu buzluğa koyarak hastaneye getirmelerini istedi.

İlk müdahalenin ardından Tugay Komutanı'nın yardımı ile çocuk, Erzurum'a getirilerek Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesinde ameliyata alındı. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi'den Yrd. Doç. Dr. Osman Enver Aydın'ın yaptığı 12 saat süreli ameliyatta Hamza'nın kopan kolu yerine dikildi.

VAN GÖLÜ KENARINDAKİ KÖYE GİTTİ, İLK RÖPORTAJLARINI YAPTILAR

Sınıf arkadaşları Sacide Kızılay'ın yakınları olduğu için Hamza Tarhan'ın geçirdiği kazadan haberdar olan Esra Erdoğan, Bekir Kaya, Rabia Oğuz, Sercan Engerek, hastanede yalnız bırakmadıkları Tarhan ailesini köylerinde ziyaret ederek destek verdi.

İlk kez fotoğraf ve kamera kullanan öğrenciler, çocuk ve aileyle röportaj yaparak sorunu duyurmak için harekete geçti. Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri Sacide Kızılay, Esra Erdoğan, Bekir Kaya, Rabia Oğuz, Sercan Engerek'in, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber