İlkokullarda yabancı dil ve din kültürü ders yükü nasıl belirlenir?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Haziran 2013 00:05, Son Güncelleme : 01 Ağustos 2019 14:56
İlkokullarda yabancı dil ve din kültürü ders yükü nasıl belirlenir?

İlkokullarda İngilizce normunun tespiti esnasında ilkokul 2 ve 4. sınıflarda okutulan İngilizce dersinin birlikte değerlendirilip değerlendirilmeyeceğine ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 05.06.2013 tarih ve 1251272 sayılı görüş yazısı.

İlköğretim Kurumları (ilkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders çizelgesinin Ortaokul Kısmında Değişiklik Yapılmasına ilişkin 28.05.2013 tarihli ve 22 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararı eki Çizelgeye göre 2013-2014 eğitim öğretim yılında 2. sınıflarda yabancı dil dersi okutulacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı ilköğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Öğretmen" başlıklı 43. maddesi 3. fıkrasındaki; "(3) İlkokullarda bütün derslerin sınıf öğretmenlerince okutulması esastır. Ancak Yabancı Dil ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri okulun kadrolu alan öğretmenlerince okutulur. Okulda kadrolu alan öğretmeni bulunmaması durumunda; bu dersler aynı eğitim bölgesinde, yoksa diğer eğitim bölgelerindeki kadrolu alan öğretmenlerince okutulur. İhtiyacın kadrolu alan öğretmenlerince karşılanamaması durumunda, bu dersleri okutmak üzere, mezun olduğu yükseköğretim programı itibarıyla atamaya esas olan alana öğretmen olarak atanabilme şartlarını taşıyanlar ek ders karşılığı görevlendirilebilir. Bu şekilde de ihtiyacın karşılanamaması durumunda bu dersler yükseköğrenimlerini söz konusu alanlarda yapan sınıf öğretmenleri veya sınıf öğretmeni olup bu alanda hizmet içi eğitim sertifikası almış öğretmenler tarafından ders değişimi yolu ile de okutulabilir. Bunun da mümkün olmadığı durumlarda bu dersler sınıf öğretmenince okutulur." hükmüne yer verilmiştir.

Söz konusu hüküm doğrultusunda ilkokul sınıflarında uygulanacak yabancı dil (İngilizce, Almanca. Fransızca. Arapça) dersi ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri branş öğretmeni tarafından okutulacaktır.

İlkokulda yabancı dil ve din kültürü dersine kimler girebilir? İlkokulda yabancı dil ve din kültürü dersini ücretli öğretmen okutabilecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber