Yeni bir torba kanun teklifi daha Meclise sunuldu

Ak Parti, 657 sayılı Kanunda değişiklikleri de içeren yeni bir kanun teklifini Meclise sundu.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Haziran 2013 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni bir torba kanun teklifi daha Meclise sunuldu

Hatırlanacağı üzere, daha önce 15 Mayıs ve 14 Haziranda olmak üzere iki değişiklik tasarısı Meclise sunulmuştu. 17 Haziran tarihinde yapmış olduğumuz haberde, 2. teklifin eksiklikler içerdiğine dikkat çekmiştik. Tıklayınız. Bu yazıda yer alan eksiklik 18 Haziran 2013 tarihli teklifte giderilmiştir.

Yeni Teklifte dikkat çeken hususlar şu şekildedir:

1- Uzman yardımcılığı yine 2 yıl olarak düzenlenmiştir. Tez şartı bulunmuyor. Yeterlik sınavınında başarılı olmayana 2. bir hak verilecek.

2- 2 yıl düzenlemesi müfettiş ve denetçi yardımcılığında da uygulanacak.

3- Ek göstergesi 6800 ve üzeri kadrolarda 5 yıl hizmet şartı aranacak. 5 yılın hesaında özel sektördeki süreler de dikkate alınacak. 6800'den daha düşük ek göstergeli görevlerde de 5 yıl hizmet şartı aranacak. Ancak bu halde 5 yılın hesabında sadece kamudaki hizmetler dikkate alınacak.

4- Müdür ve daha üst unvanlı kadrolara atanmada belirli bir meslek mensubu olma şartı aranmayacak.

5- ÖSYM tarafından uygulanan sınavlarda sorulan sorular bilgi edinme hakkı kapsamı dışına çıkarılıyor.

6- 28 Şubat döneminde memurluktan çıkarılanların memur olarak atanmalarında bütçe kanununda yer alan atama sayısı sınırlaması uygulanmayacaktır.

7- Anayasa Mahkemesinin iptal kararı nedeniyle müfettiş, uzman yardımcılığı gibi kadrolara atanamada 35 yaş düzenlemesi yeniden getirilmektedir. Yaş şartı, giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle yapılacak.

8- Anayasa Mahkemesinin iptal kararı doğrultusunda bakanlıkların ve kurumların müfettiş ve uzman alım maddelerinde düzenleme yapılmaktadır.

9- Vekil Diyanet personelien kadro verilmesini öngören hüküm bu teklifte yer almadı.

18 Haziran tarihli yeni torba teklifi görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber