Sözen, 'Manavgat Tarihinin En Büyük Projesini Hayata Geçirdik'

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Avrupa Birliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın finansal desteğiyle Manavgat Belediyesi tarafından yapılan 20 milyon Euro'luk İçme Suyu İnşaatı Projesi tamamlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2013 02:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sözen, 'Manavgat Tarihinin En Büyük Projesini Hayata Geçirdik'

Manavgat'ın 50 yıldaki içme suyu sorununu çözen projenin açılışı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen projenin toplam bedelinin 21 milyon Euro olduğunu ifade ederek, "Manavgat'ın kente yetersiz gelen içme suyu alt yapısı, 2012 Ocak ayında başlayan çalışmalar kapsamında, 22,2 kilometre yeni içme suyu hattı döşendi. Kanserojen madde içeren eski asbest boruları da içeren 41 kilometrelik hat iyileştirilmesi yapıldı. Ulukapı Sülek Tepesi'ne 10 bin metreküplük su deposu inşa edildi. 5 adet derin su kuyu pompası temin ve montajı ile 3 adet mevcut su kuyusunun da pompa değişimi yapıldı. İçme suyu hatları döşenirken, 600 milimetre ve 800 milimetre çapında dev içme suyu boruları kullanıldı" dedi.

Proje ile Manavgat ile birlikte turizm bölgeleri Kızılağaç ve Sorgun'un dışında Hatıplar, Ulukapı, Çeltikçi'de içme suyu alt yapısı yenilendiğini belirten Başkan Sözen; gelecek 50 yılda su sıkıntısının artık yaşanmayacağını açıkladı.

Törende konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise, Manavgat'ta açılış ve temel atma törenlerine gelmekten yorulduğunu ifade ederek, "Ben Manavgat haricinde başka bir ilçeye bu kadar gelmedim" dedi. Konuşmaların içme suyu deposunun açılışı yapıldı.

Kaynak: İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber