MEB'de, İlçe Müdürü ve Şube Müdürlerine yol göründü

Bakanlık yapacağım dedi ve ısrarından vazgeçmeyerek Taşra yönetmeliğini yayımladı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Temmuz 2013 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB'de, İlçe Müdürü ve Şube Müdürlerine yol göründü

Bakanlık yapacağım dedi ve ısrarından vazgeçmeyerek Taşra yönetmeliğini yayımladı.

Görüşe açtığı taşra yönetmelik taslağında pek de bir değişiklik yapılmadı. Görünen o ki taslak görüşü talebi sadece yapılan teknik hataların düzeltilmesine katkı sağlıyor. Anlayışı yada yaklaşımı değiştirmiyor.

Örneğin taslakla ilgili yazdığımız bir çok öneriye rağmen;

4-Her bölge için zorunlu çalışma süreleri belirlenmiştir fakat bulunduğu hizmet bölgesinde de tercih hakkı verilerek buralarda da kalmalarına olanak tanınmıştır. Hizmet süresine bağlı olarak hizmet bölgelerinde belli bir süre kalınmasına çalışılırken aynı zamanda puanın yüksekse aynı bölgede 20 tercih daha yaparak kalabilirsin denilmesinin mantığı anlaşılamamıştır.”

Şeklindeki eleştirimiz değerlendirmeye alınmış ve madde;

“Bu kapsamdaki yöneticilere, bulundukları hizmet bölgesindeki yerler için aynı ilde olmamak koşuluyla 20, bulundukları hizmet bölgesi dışındaki alt hizmet bölgelerinde veya bir üst hizmet bölgesindeki yerler için de 20 olmak üzere toplam 40 tercih hakkı verilir.”

Burada altını çizdiğimiz aynı ilde olmamak koşuluyla” hükmü getirilerek İstanbul'da görev yapan bir kişinin aynı hizmet bölgesinde bulunan her hangi bir ilçesine gitmesi engellenmiştir.

Fakat İstanbul dışındaki yöneticilerin aynı ilde kalmaları mümkündür. Çünkü daha önce ele aldığımız;

5-İstanbul'da çalışan bir kişi sadece 1.Hizmet Bölgesindeki hizmetini tamamlayabilirken yani İstanbul'un Silivri'sinden Tuzla'sına kadar olan tüm ilçeler tek hizmet bölgesi kabul edilirken örneğin Ankara'da görev yapmakta ısrar eden bir kişi 1,2,3 ve 4. Hizmet bölgesindeki çalışma sürelerini tamamlayabilecektir.

Düzenlemeye göre İzmir'de görev yapmak isteyen bir yönetici toplamda 16 yıl bu bölgelerde kalabilmektedir. Oysaki aynı durum İstanbul için geçerli değildir.”

Eleştirimiz devam etmektedir.

Sonuç olarak;

Görüşlere açmak yaklaşımı; görüşlerin ya da taleplerin çoğunluğuna uymak değil, bizim göremediğimiz şeyleri görenler varsa onları tespit edelim de 28 Şubat 2013 yönetmeliğindeki gibi çuvallamayalım yaklaşımıdır.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürlerine yol görünmüştür. Geçici madde ile yolun sonu 31 Ağustos 2013'tür. Bu tarihe kadar atamalar yapılarak, yer değiştirmeler gerçekleştirilecektir.

Bu atamaların eğitime yararı ne olacak zaman gösterecektir. Örneğin Artvin'de 2 yıl çalışarak yer değiştiren bir yönetici 2 yılda o il'i y ada İlçe'yi tanımaktan öteye yapabileceği bir şey olduğunu düşünmüyorum. İnşallah yanılıyorumdur…

Saygılarımla…

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber