657'yi değiştiren torba kanunun 8. maddesi kabul edildi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Temmuz 2013 19:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Açıktan vekil olarak atananların yıllık izin hakları, doğumdan sonra 2 yıl süreyle gece nöbeti verilmemesi, kariyer meslek mensuplarının yabancı dil yeterliliğine ilişkin düzenlemeleri içeren 8. maddesi aynen kabul edildi.

Meclis Genel Kurulunun kabul ettiği, torba kanunun 8. maddesi şu şekilde...

MADDE 8- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun;

a) 36 ncı maddesinin "Ortak Hükümler" başlıklı bölümünün (A) fıkrasının (11) numaralı bendine "Ürün Denetmen Yardımcıları," ibaresinden sonra gelmek üzere "Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcıları," ibaresi ve "Ürün Denetmenliğine," ibaresinden sonra gelmek üzere "Sosyal Güvenlik Denetmenliğine," ibaresi eklenmiştir.

b) 86 ncı maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"Açıktan vekil olarak atananlara, bir yılda 20 günü geçmemek üzere çalıştıkları her ay için iki gün yıllık izin verilir. Bu iznin kullanımında, bir sonraki yıla devredilme hali dışında Devlet memurları için öngörülen hükümler uygulanır."

c) 101 inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "doğumdan sonraki bir yıl süreyle" ibaresi "doğumdan sonraki iki yıl süreyle" şeklinde değiştirilmiştir.

ç) 152 nci maddesinin "II- Tazminatlar" kısmının "A- Özel Hizmet Tazminatı" bölümünün (i) bendine "Gümrük ve Ticaret Denetmenleri," ibaresinden sonra gelmek üzere "Sosyal Güvenlik Denetmenleri," ibaresi eklenmiştir.

ç) Ek 41 inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "Adalet Uzman Yardımcılığı, Millî Savunma Uzman Yardımcılığı, İçişleri Uzman Yardımcılığı, Dışişleri Uzman Yardımcılığı, Yükseköğretim Kurulu Uzman Yardımcılığı ve Bakanlar Kurulunca belirlenen bakanlık bağlı kuruluşlarının uzman yardımcılığı için" ibaresi madde metninden çıkarılmış, yedinci fıkrasında yer alan "Üçüncü" ibaresi "İkinci, üçüncü" şeklinde değiştirilmiştir.

d) Geçici 39 uncu maddesinin son fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.

"Ancak, söz konusu mevzuatta yabancı dil yeterliğine ilişkin koşulların ek 41 inci maddede öngörülenlerden daha ağır olması hâlinde, yabancı dil yeterliğine ilişkin olarak ek 41 inci madde hükümleri uygulanır."

e) Eki (I) sayılı Ek Gösterge Cetvelinin "I- Genel İdare Hizmetleri Sınıfı" bölümünün (h) bendine "Gümrük ve Ticaret Denetmenleri," ibaresinden sonra gelmek üzere "Sosyal Güvenlik Denetmenleri," ibaresi eklenmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber