Evlerine düşen havan mermisiyle yaralanan genç kız, hatay'da ameliyat edildi

Suriye'nin İdlip kentinde, evlerine isabet eden havan mermisi nedeniyle sırtından yaralanan 19 yaşındaki genç kız, Hatay'da özel bir hastanede ameliyat edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2013 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Evlerine düşen havan mermisiyle yaralanan genç kız, hatay'da ameliyat edildi

Suriye'nin İdlip kentinde, evlerine isabet eden havan mermisi nedeniyle sırtından yaralanan 19 yaşındaki genç kız, Hatay'da özel bir hastanede ameliyat edildi. Defalarca çeşitli hastanelerde ameliyat olmasına rağmen olumlu bir sonuç alamayan Arife Hacımusa (19), son olarak Hatay merkezde bulunan özel bir hastanede farklı bir yöntemle ameliyat edildi.

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Duymaz'a, sırt omurga üzerinde doku kaybı nedeniyle, başka merkezden onarım amacıyla sevk edilen hastaya, Türkiye'de ve dünyada plastik cerrahlarca ender uygulanan tedavi yöntemi başarı ile gerçekleştirildi.

Op. Dr. Duymaz, sırt bölgesinde yaklaşık olarak 15x10 santimlik doku kaybı, omurga kemikleri ve omurgadaki stabilizasyon enstrümanlarının açıkça olduğu görüldüğü hastanın; etraf dokularının sağlıklı doku nakli için uygun olmaması üzerine karın dokusundan bir transfer planlandığını, kaldırılan kas ve cilt dokusunun karın içerisinden oluşturulan bir tünel yardımıyla sırtına transferinin gerçekleştirildiğini belirtti.

Arife Hacımusa ise yaşadıklarını anlatırken bir yandan üzüldü, bir yandan ise sevincini gizleyemedi.

Suriye'nin İdlip kentinde, oturdukları evlerine isabet eden havan mermisi sonucunda yaralandığını belirten Arife, "Yaralandıktan sonra tedavi edilmek için Hatay'da birçok hastanede birçok kez ameliyat edildim. En son Dr. Ahmet Duymaz beni ameliyat etti ve şu an durumum iyi. Allah ondan razı olsun, hızla iyileşiyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber