Sosyal Güvenlik Bölümünün ilk mezunları memur oldu

Türkiye’de ilk olma özelliği gösteren düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun Sosyal Güvenlik Bölümü’nden mezun olanlar memur oldu

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Temmuz 2013 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sosyal Güvenlik Bölümünün ilk mezunları memur oldu

Türkiye'de ilk olma özelliği gösteren düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun Sosyal Güvenlik Bölümü'nden daha önceki yıllarda mezun olanlar ile 2012-2013 eğitim-öğretim yılında mezun olan yaklaşık 130 öğrenci ülkemizin farklı il ve ilçelerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlükleri ve SGK Merkezlerine memur olarak atandı.

Mezunlar, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre 24 Haziran-3 Temmuz 2013 tarihleri arasında tercihlerini yaptılar. Yapılan atamalarla SGK, mezuniyet sonrası öğrencilerimize istihdam sağlamış oldu. Öğrenciler, okulu bitirdikten hemen sonra işe başlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadılar. Sosyal Güvenlik Bölümü 2012-2013 mezunu olan ve SGK kadrosuna atanan isimlerden biri olan Berfin Tokay duygu ve düşüncelerini şu cümlelerle dile getirdi.

“Sosyal Güvenlik Bölümü'nün 3. mezunlarındanım ve bu bölümü tercih etme sebebim Türkiye'de tek olmasıydı. Bölüm hakkında pek bilgim olmadan geldim. Mezun olduktan sonra ne yapacağımız belli değildi. Belirsizlikle dolu iki seneyi bitirdik fakat belirsizlik var diye iki senemi boş geçirmedim. Bu iki senemizi hocalarımızla sürekli iletişim içinde geçirdim. Sosyal Güvenlik Bölümünü iyi ki okumuşum. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre 24 Haziran - 3 Temmuz 2013 tarihleri arasında tercihlerimi yaptım ve Elazığ SGK İl Müdürlüğüne atandım. Hem edinmiş olduğum bilgiler hem de okul biter bitmez memur olmam benim için çok büyük bir avantaj, bölümüm sayesinde erken yaşta hayata atılmış oldum. Hocalarımızın da bize olan büyük desteğiyle bugün buralardayız. Sosyal Güvenlik Bölümünün değeri belki şu anda bilinmemekte ama ilerleyen zamanlarda değeri herkes tarafından fark edilecek seviyede olacak. Ben şu anda bu bölümü bitirmenin ne denli önemli olduğunu anlıyorum. Memur alımlarının da sürekliliği oldukça bölümümüz daha da değerlenecektir. Tüm hocalarıma ve bölüme emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyor, okumakta olan ve okuyacak olan arkadaşlarıma başarılar diliyorum”


SONUÇLARI İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ.


Trabzon ili Of İlçesine atanan 2012 mezunlarından İmran UZUN ise, sevincini şu sözlerle anlattı:

“Sosyal Güvenlik Bölümünü 2012 yılında bitirdim ve ilk aklımıza gelen ve hayalimizde olan ne zaman atanıp göreve başlayacağım idi. Okulda gördüğümüz gerek teorik derslerde gerekse staj gibi uygulamalı eğitimlerle kendimi geliştirmeye çalıştım. Çalışmaya başladığım andan itibaren herkesi ailemizden biri olarak görerek hizmet edeceğim. Bizim buralara gelmemizde emeği geçen başta Düzce Üniversitesi'ndeki hocalarımıza, Düzce Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarına teşekkürü bir borç bilirim” ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber