Belediye Başkanının ceza alması için oğlumun ölmesi mi lazım?

Haber Giriş : 12 Şubat 2006 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın hastanelik ettiği muhabirimiz Mustafa Altıntaş'ın annesi Melahat Altıntaş, ?Dayakçı başkanın cezalandırılması için oğlumun ölmesi mi lazımdı?? diye tepkisini dile getirdi.

Yaptığı bir haberle ilgili Hasan Balaman'ın saldırısına uğrayan muhabirimiz Altıntaş'ın hastanedeki tedavisi sürüyor. Yatağından zorlukla doğrulabilen Altıntaş'ı annesi ve babası yalnız bırakmıyor. Yaşanan olayın üzüntüsü içindeki anne Altıntaş, dayakçı Balaman'ın bir an önce görevden alınmasını istiyor. Anne Altıntaş, ?Oğluma vuran eller kırılsın. Çocuğuma nasıl kıyarlar? Onları Allah'a havale ediyorum. İnşallah en kısa zamanda cezalarını çekerler. Dayakçıların cezalandırılması için oğlumun ölmesi mi lazımdı?? diye konuştu. Baba İbrahim Altıntaş ise Başbakan Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'yu göreve davet etti. Devleti temsil eden bir insanın böyle bir zorbalığı yapmasını anlayamadığını ifade eden baba Altıntaş, ?Bütün gazeteciler gibi oğlum da gerçek bir olayı haber yaptı. Biz bize yakışanı yapacak ve kanuni yoldan tüm haklarımızı arayacağız.? dedi. Hakkında çıkan haberleri inceleyen Altıntaş, başta Zaman olmak üzere kendisine sahip çıkan tüm basın kuruluşlarına teşekkür etti. Önceki gün çelenk koyma eylemini gazetelerde gören muhabirimiz Altıntaş, gözyaşlarına hakim olamadı.

Öte yandan muhabirimiz Mustafa Altıntaş'ın üniversite hocaları da dayak olayına tepki gösterdi. Altıntaş'ın mezun olduğu Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Korkmaz Alemdar ve Gazetecilik Bölümü Başkanı Nurettin Güz, saldırıyı gerçekleştiren Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman'ı kınadıklarını açıkladı. Prof. Dr. Korkmaz Alemdar, Altıntaş'ın kendi öğrencileri olduğu için üzüntülerinin bir kat daha arttığını dile getirdi. Prof. Dr. Nurettin Güz de basın mensuplarının dünyanın her yerinde kamu görevi yaptığını vurgulayarak, yanlış haber olsa dahi bunun çözümünün şiddetle çözülmeyeceğini dile getirdi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber