İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sözleşmeli Sağlık Personeli Hizmet Sözleşmesi

Haber Giriş : 23 Aralık 2003 08:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ HİZMET SÖZLEŞMESİ

Sozlesmeyi Word Formatında indirmek için TIKLAYINIZ

1-T.C. Sağlık Bakanlığı adına hareket eden ............................................. ile ........................................... arasında, 4924 sayılı Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un 5 inci maddesi uyarınca aşağıdaki şartlarda işbu hizmet sözleşmesi akdolunmuştur.

2- Sözleşmede geçen ?Kurum? Sağlık Bakanlığını; ?ilgili? işbu sözleşmeyi imzalayan sözleşmeli sağlık personelini; ?sözleşme? ise, işbu hizmet sözleşmesini ifade etmektedir.

3- İlgili ............................................................................................ hizmet biriminde ve ............................................................. görev pozisyonunda sözleşme süresince çalışmayı kabul eder.

4- İlgili, Kurumca 19/12/2003 tarihli ve 25925 sayılı Onay ile uygun görülen ?Sözleşmeli Sağlık Personelinin Görev Tanımları? ile tanımlanan işlerin ve hizmetin gereği gibi yürütülmesini temin maksadı ile kanunların, tüzüklerin, yönetmeliklerin ve diğer mevzuatın emsâli Devlet memuruna emrettiği ödevleri yerine getirmek, uyulmasını zorunlu kıldığı hususlar ile yasaklarına ve amirlerince verilecek emirlere uymak ve 19/12/2003 tarihli ve 25925 sayılı Onay ile uygun görülen ?Sözleşmeli Sağlık Personelinin Uymakla Yükümlü Oldukları Meslekî ve Etik Kurallar? muvacehesinde görev yapmak ile yükümlüdür.

5- İlgili; deprem, yangın, su baskını, yer kayması, çığ ve benzeri afetler, sıkıyönetim, olağanüstü hal, seferberlik ve savaş hali ile yılda bir ayı geçmeyen hizmet içi eğitim çalışmaları sebebiyle yapılan geçici görevlendirmeler hâricinde pozisyonunun tahsis edildiği yer dışındaki birimlerde sürekli olarak görevlendirilemez ve çalıştırılamaz.

6- İlgili; kazanç getirici başka bir iş yapamaz, resmi veya özel herhangi bir müessesede maaşlı, ücretli veya sözleşmeli olarak görev alamaz, serbest olarak mesleğini icra edemez, 657 sayılı Kanunda Devlet memurları için yasaklanmış bulunan fiil ve eylemlerde bulunamaz ve siyasi partilere üye olamaz.

7- İlgilinin; sözleşme süresince, istihdam edildiği hizmet biriminin bulunduğu yerleşme merkezinde (mücavir alanları dahil belediye ve köy hudutları içerisinde) ikamet etmesi esastır.

8- Haftalık çalışma süresi kırk saattir. İlgili; Valilikçe, çalışma birimlerinin ve hizmetin özellikleri ile emsâli Devlet memurlarının çalışma saatlerini dikkate alarak belirlediği farklı çalışma süreleri ve günlük çalışma saatlerine uygun çalışmayı kabûl eder. Belirli sürede bitirilmesi gereken işler söz konusu olduğunda, normal çalışma saatleri dışında veya hafta tatili ve resmi tatillerde de çalışmak zorundadır. Bu çalışmaları karşılığında ilgiliye herhangi bir ek ücret ödenmez. Ancak, zorunlu çalışılan hafta tatili ve diğer dinlenme süreleri başka günlerde kullandırılır.

9- İlgilinin izinleri hususunda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun izinlere ilişkin hükümleri uygulanır. Ancak, otuz günü aşan hastalık izinlerinde yarım sözleşme ücreti ödenir. Ayrıca, yıllık izinler birleştirilemez ve yıllık izinden düşülmek üzere mazeret izni verilemez.

10- İlgilinin ücreti, Kurumun 31.10.2003 tarih ve 22774 sayılı Onayı ile yürürlüğe konulan ?Sözleşmeli Sağlık Personeli Ücretlerine İlişkin Esaslar?a göre tespit edilmiş olup; buna göre ilgiliye sözleşme süresince, yaptığı hizmetine karşılık olarak her ay brüt (........................TL) ücret, çalışılan ayın sonunda ödenir. 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) bendine göre çalışanların ücretlerine gelen zamlar ile söz konusu ?Esaslar?a göre gerçekleşen artışlar sözleşme ücretine yansıtılır. Ayrıca aylık sözleşme ücreti dışında görev yaptıkları birimde bulunan döner sermayeden unvan ve hizmet yılı ile öğrenim durumu aynı olan emsali kadrolu personele sözkonusu birimdeki döner sermayeden yapılabilecek ödeme tutarını aşmamak üzere ilgili mevzuatı dahilinde ödeme yapılabilir.

İlgili, Devlet memurlarına ödenen aile, doğum ve ölüm yardımı ile, tedavi yardımı, cenaze giderleri, giyecek ve yiyecek yardımından yararlandırılır.

Çalıştırıldıkları il merkezinde oluşturulacak komisyon ile sicil ve disiplin amirleri tarafından yapılacak başarı değerlendirmesi sonucunda emsallerine göre başarılı görev yaptıkları tespit edilen sözleşmeli personele bir aylık ücreti tutarında ve bir malî yılda iki defayı geçmemek üzere ödül verilebilir.

Bu ödemelerin hâricinde, herhangi bir ad altında ödeme yapılmaz.

11- İlgili, iki ay önceden yazılı ihbarda bulunmak şartıyla sözleşmeyi tek taraflı olarak her zaman feshedebilir. Usulüne uygun fesih ihbarı bulunmaksızın görevinden ayrılanlar, dört yıl geçmedikçe yeniden sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.

12- Kurum, hizmet sözleşmesinde belirtilen koşullara uymaması nedeniyle sicil veya disiplin amirleri tarafından yazılı olarak ikaz edilenlerden, söz konusu koşullara uymama halinin tekerrürü durumu ile norm pozisyon sayısında değişiklik olması, sözleşmeli personel pozisyonlarının vizelendiği birimlerin kapatılması veya bu birimlerde sözleşmeli personel istihdam edilmesinden vazgeçilmesi hallerinde ilgilinin sözleşmesini bir ay önceden yazılı ihbarda bulunmak şartıyla feshedebilir. Kurum, sözleşmeyi sona erdirmek istediği takdirde gerekçesini karşı tarafa bildirmek zorundadır.

13- Norm pozisyon sayısında değişiklik olması, sözleşmeli personel pozisyonlarının vizelendiği birimlerin kapatılması veya bu birimlerde sözleşmeli personel istihdam edilmesinden vazgeçilmesi sebebiyle sözleşmesi feshedilenler hariç olmak üzere, sözleşmesi feshedilenler ile hizmet sözleşmesini feshedenler iki yıl geçmedikçe yeniden sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler. Bunların sözleşmeli statüde geçirdikleri hizmetler, yeniden işe alınmalarında kazanılmış hak teşkil etmez.

14- Sözleşme; ilgilinin istek, yaş haddi, malullük gibi sebeblerle emekliye ayrılması, 657 sayılı Kanuna göre Devlet memurluğundan çıkarma cezası verilmesini gerektirecek bir fiil işlemesi veya ölümü, ilgili mevzuatına göre aranan niteliklerden birini taşımadığının sonradan anlaşılması veya bu niteliklerden herhangi birini sonradan kaybetmesi hallerinde kendiliğinden sona erer. Sözleşmesi anılan fiillerden birini işlemesi nedeniyle sona eren personel, hiçbir şekilde bir daha sözleşmeli personel olarak istihdam edilemez.

15-Kesintisiz on yıl süreyle sözleşmeli personel olarak hizmet etmiş ve bu süre içerisinde aylıktan kesme ve üstü disiplin cezası almamış olanlar, sicilleri olumlu olmak kaydıyla, sürekli sözleşmeli personel olma hakkını elde etmiş sayılır. Bu hakkı elde etmiş personelin sözleşmesi, 657 sayılı Kanuna göre Devlet memurluğundan çıkarma cezası verilmesini gerektirecek bir suç işlemedikçe emeklilik hakkını elde edene kadar Kurum tarafından tek taraflı olarak feshedilemez.

16- İlgili, emsâli Devlet memuru dikkate alınarak 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümlerinden yararlandırılır.

17- İlgili, ..........................................................................(Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı veya Sosyal Sigortalar Kurumu) ile ilişkilendirilmeyi kabul eder.

Sosyal Sigortalar Kurumu ile ilişkilendirilmeyi kabul eden sözleşmeli personel hakkında 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu'nun 40 ıncı maddesi hükmü uygulanır.

18- İlgili hakkında; 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu, 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun ile 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu hükümleri de uygulanır.

19- İlgiliye karşı görevi ile ilgili veya görevi başında işlenen suçlar Devlet memuruna karşı işlenmiş sayılır.

20- İlgili hakkında uygulanacak disiplin cezaları ile sicil hususunda, 4924 sayılı Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile ilgili düzenlemeler dışında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ilgili maddelerine göre işlem yapılır. Aylıktan kesme cezası, sözleşmeli personelin brüt ücretinde 1/30-1/8 arasında kesinti yapılması; kademe ilerlemesinin durdurulması cezası, sözleşmeli personelin ücretinin belirlenmesinde esas alınan kıdem süresinde indirim yapılması; Devlet memurluğundan çıkarma cezası ise sözleşmenin feshedilmesi suretiyle uygulanır. İlgili, Kurumca çıkarılan sözleşmeli personele disiplin cezalarının uygulanması ile sicil verilmesine ilişkin usûl ve esasları belirleyen Yönetmelik hükümlerine uymayı kabul eder.

21- İlgili, görevi sırasında edindiği gizli bilgileri görevinden ayrılsa dahi Kurumun yazılı izni olmadan açıklayamaz.

22- İlgili, sözleşmeli personel statüsü sona erdiğinde, Kuruma ait olan ve uhdesinde bulunan belge, araç ve gereçleri noksansız ve kabul edilebilir şekilde iade etmekle ve aksi durumda meydana gelen zararları tazmin ile yükümlüdür.

23- İlgili tarafından Kuruma verilen zararlar tazmin ettirilir ve görevi esnasında ve görevi ile ilgili olarak 3. şahıslara verilen zararlar neticesi bu kişilere yapılmak zorunda kalınan ödemeler genel hükümler çerçevesinde ilgiliye rücû edilir.

24- Sözleşmenin uygulanma süresi ....... malî yılı ile sınırlı olup, bu sözleşme ...../....../200..... tarihinden 31/12/200.. tarihine kadar geçerlidir. Taraflardan birinin, sözleşme süresinin bitiminden en geç bir ay önce karşı tarafa yazılı fesih bildiriminde bulunmaması hâlinde bu sözleşmenin süresi takip eden yılın sonuna kadar uzamış sayılır.

25- Hizmet sözleşmesinin gerektirdiği damga vergisi ilgili tarafından, diğer resim, harç ve benzeri giderler Kurumca karşılanır.

26- Bu sözleşmede hüküm bulunmayan hallerde, 4924 sayılı Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun hükümleri ile bu Kanuna dayanılarak yürürlüğe konulan diğer mevzuat hükümleri uygulanır.

 

SÖZLEŞMELİ PERSONEL

Adı-Soyadı :
Görevi :
Adresi :
(İMZA-TARİH)

KURUM YETKİLİSİ

Adı-Soyadı :
Görevi :
Adresi :
(İMZA-TARİH)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber