Türk Sağlık-Sen'den 'Lisans Tamamlama' için faks kampanyası

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Şubat 2006 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen Yetkilileri, Sağlık Personeline Lisans tamamlama programı açılması için faks kampanyası başlattı.

Toplu görüşmelerde ve kurum idari kurullarında dile getirilen lisans tamamlama konusunda herhangi bir düzenleme yapılmaması ve MEB'in yayınladığı bir genelgeyle 2+2 ve 3+1 lisans tamamlama programı için Açık Öğretim Fakültesi ile Mutabakat Sağlandığını duyurması üzerine Türk Sağlık-Sen yetkilileri harekete geçti. Lisans tamamlama programı için Sağlık Bakanlığına faks kampanyası başlatıldı.

Türk Sağlık-Sen'in 65 Şube ve 6 İl Temsilciliği aracılığıyla sağlık personeline örnek dilekçe gönderildi. Türk Sağlık-sen tarafından yapılacak girişimlere destek olması bakımından Sağlık Meslek Lisesi, Önlisans ve 3 Yıllık Sağlık Eğitim Enstitüsü mezunlarından lisnas tamamlama programına katılmak isteyenler dilekçe örneklerini Sağlık Bakanlığına fakslayacak.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Sağlık personeline de lisans tamamlama hakkı tanınması için gönderilecek faksların önemine dikkat çekerek "eğer sağlık çalışanları taleplerini dilekçe ile Sağlık Bakanlığına gönderirlerse Sağlık Bakanımızın bu talepleri göz ardı etmeyeceğini düşünüyorum" dedi. Başkan Kahveci, konuyla ilgili olarak Sağlık Eğitimi Genel Müdürü ve Sağlık Bakanı ile de görüşecekleri bilgilisini verdi.

Siz de lisans tamamlama programları açılmasını istiyorsanız aşağıda yer alan dilekçe örneğini Sağlık Bakanlığı'nın 0312 431 48 79 ve 0312 430 13 90 Numaralı faksına gönderebilirsiniz.


FAKSLANACAK DİLEKÇE ÖRNEĞİ

SAĞLIK BAKANLIĞI'NA
ANKARA

Milli Eğitim Bakanlığı 30.01.2006 tarihinde bir genelge yayınlayarak, öğrenim durumlarındaki farklılığın ortadan kaldırılması, eğitim-öğretimdeki kalitenin yükseltilmesi ve öğretmenlerin yeterlilik ve verimliliğini artırmak için çık öğretim yolu ile 2+2 ve 3+1 lisans tamamlama programı düzenlemek üzere Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi ile bir mutabakat sağlandığını belirtmiştir.

Kamu hizmetleri arasında en önemli görevlerden olan sağlık hizmetlerinin sunumunda görev alan personellerin de sağlık hizmetlerini daha kaliteli sunmalarını temin etmek ve aynı hizmeti veren personeller arasında eğitim düzeyini standardize etmek, öte yandan Avrupa Birliği müktesebatı çerçevesinde eğitim düzeyini yükseltmek amacı ile açık öğretim yolu ile Sağlık Meslek Lisesi mezunlarına ön lisans, Ön lisans ve Sağlık Eğitim Enstitüsü mezunlarına lisans hakkı verilmesi için Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ile işbirliği yapılması hususunu arz ederim ?../ ??./ 2006

AD / SOYAD
İmza

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber