Sunda fabrikası'nda patlama ve yangın: 1 işçi öldü, 1 yaralı

KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi Uzunçiftlik bölgesinde kurulu 'Yıldız Sunta Fabrikası'nda basınçlı kazan patlaması ardından yangın çıktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Ağustos 2013 08:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sunda fabrikası'nda patlama ve yangın: 1 işçi öldü, 1 yaralı

KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi Uzunçiftlik bölgesinde kurulu 'Yıldız Sunta Fabrikası'nda basınçlı kazan patlaması ardından yangın çıktı.

1 işçi öldü, 1 işçi de yaralandı.

Olay, saat 02.30 sıralarında meydana geldi. Alanında Türkiye'nin en büyük tesislerinden biri olan Yıldız Sunta Fabrikası'nın kazan dairesinde henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama Kartepe İlçesi'nin tamamından duyuldu. Patlama ardından başlaylan yangın kısa sürede içerdeki depolara sıçradı. Fabrikaya çok sayıda itfaiye arazözü sevkedilirken, işçilerin yakınları da fabrikanın önüne akın etti.

Çevresi duvarlarla çevrili fabrikaya itfaiye ve güvenlik yetkililerinin dışında kimse sokulmazken, gökyüzüne yoğun siyah dumanlar yükseldi. Patlama sırasında kazanların bulunduğu bölgede olduğu belirtilen işçilerden Celal Öztürk öldü, Şener Furuncu ise hafif yaralandı.

İtfaiye ekipleri çıkan yangını söndürürken çok sayıda ambulans da sevk edildi. Patlama sonrası olay yerine gelen Vali Vekili Ali Sözen yetkililerden bilgi aldı. Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Sözen, çalışmaların devam ettiğini ve patlamanın nedenine ilişkin ellerinde net bir bilgi olmadığını söyledi.

CESEDİNE ULAŞILDI

Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde kurulu bulunan Yıldız Sunta Fabrikasında dün gece basınçlı kazan patlaması sırasında çöken duvar altında kalan işçilerden 30 yaşındaki Celal Öztürk'ün cesedine saat 05.00 sıralarında İtfaiye ekiplerince ulaşıldı. İşçilerden Şener Furuncu'nun ise tedavisi sürüyor.

Yıldız Sunta Fabrikası'nda saat 02.30 sıralarında meydana gelen patlama ardından kızgın yağ kazanı operatör yardımcısı Celal Öztürk'ten uzun süre haber alınamadı. Saat 05.00 sıralarında İtfaiye ekipleri Celal Öztürk'ün çöken fabrika duvarı enkazı altında cesedine ulaştı. Patlamada ölen Celal Öztürk'ün cesedi olay yerinden alınarak otopsi yapılmak üzere Asri Mezarlık Morgu'na kaldırıldı. Acı haberi alana yakınları ise gözyaşlarına boğuldu. Patlmamada hafif yaralanan diğer işçi Şener Furuncu'nun ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Patlamayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber