Öğretmen atama başvurularındaki sorunlar

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Eylül 2013 00:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmen atama başvurularındaki sorunlar

Bağlantı sorunu

Başvuru Yapmanız Mümkün Değildir. Aşağıdaki bilgilere göre kayıtlarınızın güncellenmesini sağlayınız! İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne bağlantı yapılamıyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz. Sürekli bu çıkıyor. Su sorun bir an önce çözülsün lütfen yardım edin yetkililer.

Pedagojik formasyonu olmayanların KPSS'den 75 puan alma zorunluluğu

2013 Yılı Öğretmenlik İçin Başvuru Ve Atama Duyurusunun “7- Pedagojik formasyon ya da ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans belgesi olmayan adaylarda, atanacağı alanın taban puanı ve üzerinde puan almış olmak şartıyla öğretmenlik için yapılan KPSS'de 75 ve daha üzeri puan almış olmak,” maddesindeki 75 puan almış olma şartının değiştirilmesini istiyorum. Zira 60 olan taban puanın üstünde puan alanlar bu maddeden dolayı tercih yapamıyor.

Daha önce memurluktan ayrılanlardan da muvafakat belgesi istenmesi

Ben üniversitede 3 sene araştırma görevlisi olarak çalışıp ayrılmış bir Türkçe öğretmeniyim. Şu an kurumlar arası ve açıktan atama ile tercih yapacağım fakat kurumlar arası atama ile tercih sayfasına girdiğimde "muvafakat durumu " diye bir kutucuk çıkıyor. Kutucukta da muvafakat belgesi ektedir diye bir ibare var, yani ben kurumdan ayrılmış olmama rağmen bu kutucuğu işaretlemezsem sistemde işleme devam edemiyorum, muvafakat belgesi sadece kurumda çalışmaya devam edenler için geçerli, ben bu sebeple şu an tercih yapamıyorum.

Yakın Doğu Üniversitesinden alınan pedagojik formasyon belgelerinin kabul edilmemesi

2013 Yılı Öğretmenlik İçin Başvuru Ve Atama Duyurusunun “F. PEDAGOJİK FORMASYON” bölümünde “Yakın Doğu Üniversitesince İngilizce öğretmenliği için verilen İngilizce Öğretmenliği Sertifikası hariç Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile yurt dışı üniversitelerden alınan pedagojik formasyon belgeleri, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denkliği kabul edilmediği sürece geçerli olmayacaktır. “ açıklaması bulunmasına rağmen Yakın Doğu Üniversitesin' den bu yıl formasyon alanlardan il milli eğitimler tarafından pedagojik formasyon belgeleri istenmektedir. Oysaki MEB yukarıdaki ifade gereğince denklik belgesi istememektedir. YÖK zaten Yakın Doğu Üniversitesini denk sayarak herhangi bir belge vermemektedir. Henüz bunun farkında olmayan adaylar için bu çok sorun doğuracaktır. Ne YÖK nede MEB hatayı düzeltmemektedirler.

Süleyman Demirel Üniversitesi El Sanatları Teknolojisi Öğretmenliği

El Sanatları Teknolojisi Öğretmenliğine terCih yapamıyorum. Süleyman Demirel üniv. ezunuyum. Amasya Üniversitesinden formasyon aldım.puanım tutuyor hem sıralamada da iyi derecedeyim ama üniversitem cıkmadıgı için tercih yapamıyorum.lütfen yetkililer tercih zamanı bitmeden bi yol gösterin.gazi selcuk el sanatları üniversitede sülyman demirel üniversite değilmi,allah askına el insaf...

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber