Belediye'den kadınlara ücretsiz çamaşırhane hizmeti

Şanlıurfa Belediye'sinin Hayati Harrani Mahallesi'ndeki Kadın Destek Merkezi'nde kurs gören kadınlar, merkezdeki çamaşırhaneden haftada 4 gün ücretsiz yararlanıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2013 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediye'den kadınlara ücretsiz çamaşırhane hizmeti

Haftanın bir günü kurslara katılmayan kadınların yararlandığı Hayati Harrani Kadın Destek Merkezi Çamaşırhanesi'nde 22 çamaşır makinesi bulunuyor. Hayati Harrani'de ücretsiz kurs gören kadınlar, çamaşırhaneden faydalanıyor. Ayrıca; deterjan, yumuşatıcı ve çamaşır suyunu da belediye karşılıyor. Çamaşırhaneden ayda 440 ailenin ücretsiz faydalandığı bildirildi.

Hayati Harrani Kadın Destek Merkezi'nde kurs gören ve ücretsiz çamaşırhane hizmetinden yararlan 4 çocuk annesi Fatma Boztepe, "Urfa'da kadınlara okuryazar öğretelim dediklerinde erkeklerimiz ev işleri var, vakit yok diye karşı çıkmışlardı. Şimdi hem okuma yazma öğrendim hem bilgisayar hem de nakış. Biz kurs görürken çocuklarımız aynı ortamda çocuklarımız kreşten faydalandı. Kurs esnasında çamaşırlarımız da ücretsiz yıkama imkanı bulduk. Kurs çıkışında yıkanan çamaşırlarımı çamaşırhaneden aldım. Çocuklarımı da kreşten alıp evime dönerdim. Kadın Destek Merkezi bizim için bir kazanç kapısı oldu. Evde işler yoluna koyduğumuzda okuma yazmada şart olmuştu" dedi.

Fatma Yıldırım isimli kursiyer ise, "Evdeyken hiçbir şey yapamıyorduk. Dışarı çıkamıyorduk. Burası açıldığında akşam olunca bile buraya gelmek istiyoruz. Hafta sonu bile evde kalmak istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber