Karı koca öğretmenler ayrı ayrı lojman tahsisi talebinde bulunabilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Mart 2006 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SORU: 5 yıl süreyle eşim ve ben sıra tahsisli MEB. YİBO' da lojmanda oturuyorum. Lojmanı eşimin üzerine atlatıp oturabilir miyiz? Lütfen bunu yanıtlar mısınız? İkimizde öğretmeniz.

Soru özeti: Karı koca her ikisi de Devlet memuru öğretmen olan ve sıra tahsisli lojman tahsisi yapılan kişi süre dolduktan sonra memur eşi için lojman tahsisi talebinde bulunabilir mi?

CEVAP: 9/11/1983 tarihli ve 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu ve mezkur kanun uyarınca yürürlüğe konulan Kamu Konutları Yönetmeliği hükümleri uyarınca Devlet memurlarına lojman tahsisi yapılmaktadır.

Yukarıda yer verilen Kanun ve yönetmelik çerçevesinde kamu görevlileri Kamu konutları tahsis talep beyannamesi vermek suretiyle kamu konutu tahsisini talep ederler. Her kamu görevlisinin yasal olarak müracaat etme hakkı bulunmaktadır. Her iki eşte devlet memuru olması halinde de ayrı ayrı konut tahsisi talebinde bulunulabilir.

Bu itibarla öğretmen olan eş için tahsis edilen konutta oturma süresi dolan diğer öğretmen eşin konut tahsisi için müracaat etmesinde mevzuata aykırı bir husus bulunmamakta olup, puanına göre konut tahsisi yapılması mümkün bulunmaktadır.

Konuya ilişkin ayrıntılı haber için bakınız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber