MİLGEM'in ikinci gemisi Deniz Kuvvetleri'ne teslim edilecek

MİLGEM Projesi'nin ikinci gemisi olan TCG BÜYÜKADA, bugün düzenlenecek törenle İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2013 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MİLGEM'in ikinci gemisi Deniz Kuvvetleri'ne teslim edilecek

Savunma Sanayii Müsteşarlığından yapılan açıklamaya göre, ilk kez 1993'te kavram olarak ele alınan MİLGEM Projesi, 14 Mayıs 2004'te Savunma Sanayii İcra Komitesinin kararı ile fiilen başlatıldı. Karar doğrultusunda, birinci gemi olan prototip gemi TCG-HEYBELİADA için geminin tasarımı, inşası, sistem entegrasyonu, performans sorumluluğu ve bu faaliyetlere ilişkin takvim sorumluluğunun İstanbul Tersanesi Komutanlığı’na, dizayn ve inşa faaliyetleri için gerekli sistem, malzeme ve hizmetlerin tedarik sorumluluğunun ise Savunma Sanayii Müsteşarlığına ait olduğu bir proje modeli oluşturuldu.

Proje kapsamında gemilerin tekne inşa ve donatımı için gerekli olan sistem/malzeme ve hizmetler ile bir kısım dizayn hizmetinin azami ölçüde yurt içinden tedarik edilmesi ve bu sayede askeri gemi inşa alanında yurt içi imkan ve olanakların tespit edilerek geliştirilmesi sağlandı.

Proje kapsamında ilk defa korvet tipi bir savaş gemisi Türk Deniz Kuvvetleri’nin denizcilik ve muharebe isteklerini karşılayacak şekilde milli tasarım ile geliştirildi ve inşa edildi.

MİLGEM Projesi, keşif ve gözetleme, hedef tespit, teşhis ve tanıma, erken ihbar görevleri ile üs ve liman savunması, denizaltı savunma harbi, su üstü harbi, hava savunma harbi, amfibi harekat ve karakol faaliyetlerini icra edecek 8 denizaltı savunma harbi ve keşif karakol gemisinin yerli tasarım, inşa, donatım ve entegrasyonu ile tedarikini içeriyor.

MİLGEM Projesi'nin birinci gemisi olan TCG HEYBELİADA 27 Eylül 2011'de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilmişti. Preveze Deniz Zaferi’nin 475.yıldönümü olan 27 Eylül 2013 tarihinde de projenin ikinci gemisi TCG BÜYÜKADA teslim edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber