Yılın doktoru Ata'nın huzuruna türbansız çıktı

Haber Giriş : 15 Mart 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAĞLIK Bakanlığı tarafından, tıbbi ve insani konulardaki başarılı çalışmalarından dolayı Bilecik ilinden yılın doktoru seçilerek, Anıtkabir'i ziyarete gelen Dr. Asuman Sayar, normal yaşamını türbanlı olarak sürdürüyor. Ankara'ya gelirken türbanını Bilecik'te bırakan Sayar, Ata'nın huzuruna da saçlarına fön çektirerek çıktı.

AKŞAM'a konuşan Sayar, normal yaşamında türban kullandığını, ancak hastanede görevinin başındayken türbanını çıkardığını söyledi. Hastaneden çıkarken yine türbanını taktığını kaydeden Sayar, ?Görev başındayken asla türban kullanmıyorum. Ama mesaim bittiği an, evime giderken türbanımı takıyorum? dedi. Dr. Sayar, Anıtkabir'de siyah-beyaz uyumlu kıyafetiyle de dikkat çekti.

ERDOĞAN'DAN PLAKET ALDI

Asuman Sayar'ın siyah etek-gömlek, siyah ayakkabı, çanta ve beyaz doktor önlüğünden oluşan kıyafetini siyah gösterişli bir yüzük tamamlıyordu. Saçını özenle yaptıran Sayar, modern bir görüntü sergiliyordu.

Aynı zamanda Bilecik'teki yardıma muhtaç hastalara yardım edebilmek için kurulan Umut Işığı Derneği'nin de Başkanı olan Dr. Asuman Sayar, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen törende, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan, Bilecik ilinin yılın hekimi olarak plaket aldı.

Yılın doktoru seçilen 81 ilin doktorları, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Rüstem Zeydan başkanlığında topluca Anıtkabir'e çıkarak, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktılar, ardınıdan saygı duruşunda bulundular.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber