Yer değiştirmelerde uzaklık mı dikkate alınacak?

İlçelerin birbirlerine olan uzaklıkları, ilçelerin il merkezine olan uzaklıkları ile kurumların ilçelere olan uzaklıklarını belirlemek için Devlet Kurumları Modülünde “Kurum Güncelleme Onayları” menüsü altında “İlçeler Arası Mesafe Bilgileri” ile ” Kurum-İlçe Arası Mesafe Bilgileri” ekranı açıldı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Ekim 2013 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yer değiştirmelerde uzaklık mı dikkate alınacak?

Milli Eğitim Bakanlığı Bilği İşlem Grup Başkanlığının 08/10/2013 tarih ve 2895085 tarihli yazıları ile; İlçelerin birbirlerine olan uzaklıkları, ilçelerin il merkezine olan uzaklıkları ile kurumların ilçelere olan uzaklıkları İl MEBBİS yöneticilerinin illere ait ekranları, İlçe MEBBİS yöneticilerinin ise ilçelere ait ekranları kullanarak İl MEBBİS yöneticilerinin illere ait ekranları, İlçe MEBBİS yöneticilerinin ise ilçelere ait ekranları kullanarak veri girşlerinin yapılması istendi.

Bu durum; il içi ve il dışı yer değiştirmeler ile özür durumu yer değiştirmelerinde özellikle özür durumu yer değiştirmeleri için özrün bulundugu yer ile atanılan yer arasında bir mesafenin kullanılabilecegi anlamına gelebilir.

Bu durumun gerçekleşmesi için Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde değişiklik yapılması da gündeme gelebilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber