İş güvenliği uzmanının sorumluluğu 2 kat arttı

"Az tehlikeli” sınıfta yer alan iş yerlerindeki 1000 çalışana en az bir iş güvenliği uzmanı görevlendirme şartı, 2 bin çalışana en az bir iş güvenliği uzmanı olarak değiştirildi. Buna göre, 2 bin çalışana bir iş güvenliği uzmanı bakacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Ekim 2013 11:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İş güvenliği uzmanının sorumluluğu 2 kat arttı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın "İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, daha önce "az tehlikeli" sınıfta yer alan iş yerlerindeki bin çalışana tam gün çalışacak en az bir iş güvenliği uzmanı görevlendirme şartı 2 bin çalışana, "tehlikeli" sınıftaki 750 çalışana en az bir iş güvenliği uzmanı görevlendirme şartı 1500 çalışana, "çok tehlikeli" sınıfta yer alan iş yerlerindeki 500 çalışana en az bir iş güvenliği uzmanı görevlendirme şartı ise 1000 çalışana yükseltildi.

Teknik eleman tanımında değişikliğe gidilerek, "üniversitelerin fen veya fen-edebiyat fakültelerinin fizik veya kimya bölümleri mezunları" ibaresi "fizikçi, kimyager veya biyolog unvanına sahip olanlar" olarak güncellendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber