Sağlık meslek liseleri ile ilgili düzenlemeyi anlattı

Sağlık meslek liseleri ile ilgili bir düzenleme yaptık. Önümüzdeki yıldan itibaren sağlık meslek liselerine kaydolacak evlatlarımız buradan hemşire olarak mezun olmayacaklar. Hemşire yardımcısı, ebe yardımcısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2013 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık meslek liseleri ile ilgili düzenlemeyi anlattı

Sağlık meslek liselerinden mezun olanlar ancak üniversitede lisanslarını tamamlayınca hemşire,

ebe veya sağlık teknikeri olabilecek"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık meslek liseleri ile ilgili bir düzenleme yaptıklarını belirterek, "Önümüzdeki yıldan itibaren sağlık meslek liselerine kaydolacak evlatlarımız buradan hemşire olarak mezun olmayacaklar. Hemşire yardımcısı, ebe yardımcısı olacaklar. Sağlık meslek liselerinden mezun olanlar ancak üniversitede lisanslarını tamamlayınca hemşire, ebe veya sağlık teknikeri olabilecek" dedi.

Bakan Müezzinoğlu ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çorlu'da esnafı ziyaret etti.

Müezzinoğlu, ziyaret sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Sağlık meslek liseleri ile ilgili soru üzerine Müezzinoğlu, şu anda öğrencilerin bu okullardan hemşire, ebe, sağlık teknisyeni olarak mezun olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Sağlık meslek liseleri ile ilgili bir düzenleme yaptık. Önümüzdeki yıldan itibaren sağlık meslek liselerine kaydolacak evlatlarımız buradan hemşire olarak mezun olmayacaklar. Hemşire yardımcısı, ebe yardımcısı olacaklar. Sağlık meslek liselerinden mezun olanlar ancak üniversitede lisanslarını tamamlayınca hemşire,

ebe veya sağlık teknikeri olabilecek."

Müezzinoğlu, bu yıl sağlık meslek liselerine yapılan kayıtlarla 2023 hedeflerinin yakalandığını vurgulayarak, "Çok anormal taleplerle karşılaştık. 2011-2012 yılında sağlık meslek liselerinin bütününe 22 bin kayıt olurken bu sene 70 bin kayıt oldu" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber