Ankarada usulsüz atanan öğretmen sayısı 20'yi aşıyor

Haber Giriş : 26 Mart 2006 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Ocak 2006 döneminde yapılan 'özür durumu' öğretmen atamalarında usulsüzlük yaşandığı öne sürüldü. Ankara'da böyle usulsüz atamaların sayısının 20'yi aştığı belirtildi.

Ulaşılan dosyada, ilan edilenin aksine, sicillere dayalı olarak verilen hizmet puanı ve hizmet süresinin atamalarda esas alınmadığı iddia edildi. İstanbul Bağcılar Vali Cahit Bayar İlköğretim Okulu'nda görev yapan ve hizmet puanı 75 olan Mehmet Oğuzhan Kaygısız, özel nedenlerle Ankara'nın merkez ilçelerine atanmak istedi. Ancak kendisi Haymana Çelebi Yaylası İlköğretim Okulu'na verilirken, kendisinden düşük puana sahip öğretmenler Kaygısız'ın tercihlerine atandı.

71 hizmet puanı bulunan sınıf öğretmeni Aynur Yılmaz da aynı uygulamanın kurbanı oldu. Yılmaz, tercihleri dışındaki Balâ Keklicek İlköğretim Okulu'na atandı. 44 puanlı bir öğretmen ise Yılmaz'ın tercihleri arasında yer alan Keçiören Ayyıldız İlköğretim Okulu'na atandı.

Dikkat çeken bir diğer atama ise Mehmet Karaçam'la ilgili işlemde ortaya çıktı. 171 hizmet puanına sahip Karaçam, tercihi olan Yenimahalle'ye değil, Beypazarı Rüstempaşa İlköğretim Okulu'na verildi. Kendisinden düşük puanlı 5 öğretmen Çankaya, Keçiören, Altındağ ve Gölbaşı'ndaki okullara gönderildi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber