İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işgal ettiği yol trafiğe açılıyor

Viranşehir Belediyesi, ilçenin Hürriyet Mahallesi’nde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından işgal edilen cadde trafiğe açılıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2013 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işgal ettiği yol trafiğe açılıyor

Viranşehir Belediyesi, ilçenin Hürriyet Mahallesi'nde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından işgal edilen cadde trafiğe açılıyor. Belediye İmar Ekiplerinin ölçümleri sonucu cadde 7 metre genişletilerek, kavşak yapımına başlanacak.

Urfa'nın Viranşehir ilçesindeki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, yıllar önce yapılan İmam Hatip Lisesi duvarlarını Eski Urfa Caddesi ve Sağlık Ocağı Caddesi'ni 7'şer metre işgal ederek ördü. Bu nedenle yol imara uygun olmayan bir şekilde günümüze kadar geldi. Yolun çarpık olması nedeni ile Eski Urfa Caddesi üzerinde belediye kavşak yapamaz hale geldi. Kavşağın olmaması sebebi ile cadde üzerinde sık sık kazalar meydana geliyordu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan yazışmalar sonunda Viranşehir Belediyesi okulun caddeye giren duvarlarını geri çekme kararı kaldı. İmar Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yaptıkları ölçümler sonucunda okulun duvarlarının bazı yerlerde 7 metre bazı yerlerde ise 8 metre caddeyi işgal ettiği tespit edildi. Yapılan çalışmalar sonucu yolun nerede ne kadar genişletileceği tespit edildi. Ardında Fen İşleri'ne bağlı ekipler, iş makineleri ile genişletme çalışmalarına başladı. Yol genişletme çalışmalarının ardından kavşak yapılarak olası kazaların önüne geçilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun, caddenin genişletilmesi ile trafiğin daha rahat ve akıcı hale geleceğini ve sık sık yaşanan kazaların da artık yaşanmayacağını söyledi.

Burun, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hem Eski Urfa Caddesi'nden hem de Sağlık Ocağı Caddesi'nden yolu işgal etmişti. Çalışmalarımıza başladık. Kısa sürede yolu açıp, halkımızın hizmetine sunacağız. Tüm halkımıza şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber