Elektrik araçlarla 1 liraya 160 kilometre yol

Kütahya'da bir girişimcinin Çin'den ithal ederek satışa sunduğu 4 elektrikli araç, 4 ila 6 saat şarjla 160 kilometre yol katedebiliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2013 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Elektrik araçlarla 1 liraya 160 kilometre yol

Girişimci İbrahim Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, herhangi bir prizde 4 ila 6 saat arasında şarj edilebilen şehir içi kullanımına yönelik araçların, sadece 1 liraya azami 60 kilometre hızla 160 kilometre yol kat edebildiğini kaydetti.

Elektrikli araçların neredeyse yakıt tüketimini tamamen ortadan kaldırdığını ifade eden Gök, şöyle konuştu:

"İnsanlar balkondan, pencereden bir uzatma kabloyla bile arabalarını şarj edebiliyor. İş yerlerinin önünde de şarj edebilirler. 220 volt olduğu için bizim araçlarımızın şarj ünitelerinde hiçbir sıkıntımız yok. 'Aylık akü kirası' diye bir kiramız da yok. Araçların filtre ve periyodik bakımları yok. Akülerin 500 bin şarjlık ömrü var. Eynal Kaplıcaları karayolu Yeşilova Mahallesindeki Showroom da elektrikli araçları teşhir edip sipariş topluyoruz. Çin malı araçlar ilginç tasarımlarıyla herkesin dikkatini çekiyor. Simav'da satışlarımız iyi. Elektrikli araçların 3 yıl akü garantisi var. Fiyatları 18 bin lira ile 22 bin lira arasında değişiyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber