Hayat Hastanesi'nden öğretim görevlilerine ilk yardım semineri

Bursa Özel Hayat Hastanesi, toplumsal sağlık hizmetlerinin yanı sıra eğitime olan desteğini de sürdürüyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2013 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hayat Hastanesi'nden öğretim görevlilerine ilk yardım semineri

Bursa Özel Hayat Hastanesi, toplumsal sağlık hizmetlerinin yanı sıra eğitime olan desteğini de sürdürüyor.

Hayat Hastanesi, Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu ile gerçekleştirdiği iş birliği dahilinde projenin ilk adımını attı. Hayat Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ergin Kopal, Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu'nda öğretim görevlileri ve idari kadro çalışanlarına "ilk yardım" hakkında bilgiler verdi.

Op. Dr. Ergin Kopal, meydana gelen acil bir durum anında en yakın sağlık kuruluşuna varana dek hastaya yapılması gerekli ilk müdahalelerin neler olması gerektiğini anlattı. Kopal, bilinçsiz yapılan ilk yardımın telafisi olmayan sonuçlar doğurabileceğini vurguladı.

Acil durumlarda olay yerinde bulunan insanların mutlaka soğukkanlı olması gerektiğini belirten Kopal, "Acil müdahale gerektiren herhangi bir kaza veya olayda, sağlık ekipleri gelinceye kadar olay yerinde yapılan ilk müdahale hayati öneme sahip olabiliyor. Bu gibi durumlarda yaralıya müdahalede bulunacak insanların bu işlemi güvenli ve doğru bir şekilde yapmaları gerekiyor. Şu asla unutulmamalıdır ki yapılacak olan en ufak bir hata, ciddi hasarlara sebebiyet verebiliyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber