Uşak'ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Türkiye Sakatlar Derneği Uşak Şubesi bir takım etkinlik düzenledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2013 22:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uşak'ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Türkiye Sakatlar Derneği Uşak Şubesi bir takım etkinlik düzenledi.

Sabah Atatürk Anıtına çelenk koyan dernek üyeleri, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşını okudular. Dernek adına basın açıklamasında bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Uşak Şubesi Başkanı Salih Küçük Dünyanın bir çok ülkesinde milyonlarca engelli toplumdan dışlanmış, en temel hizmetlere ve haklara ulaşamaz halde olduğunu belirtti. Küçük; "Sınırlı sayıda ülke dışında engelliler toplumda yok sayılmakta, farklı görülmekte, ama daha ötesi yanlış inanışların mağduru olmaktadır" dedi.

Yasalarca tanınan hakları dahi kullanamadıklarına değinen Başkan Salih Küçük; "Yıllardır bizlere doğrudan veya dolayı hak verildiği söylenen yasalar yayınlanmakta. Uluslar arası sözleşmeler onaylanmakta. Bir hakkı kullanabiliyorsan, ona erişebiliyorsak insan için değeri vardır. Ancak ülkemizin gerçeği değişmiyor. Haklara erişimin önü bir türlü açılamıyor. Bu nedenle de engelliler sahip oldukları hakları ne yazık ki yıllardır kullanamıyorlar" dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Uşak Şubesi Başkanı Salih Küçük son olarak, özel şeyler beklemediklerini belirterek, "Anayasamızda yazdığı gibi herkesle eşit koşullarda yaşamak istiyoruz. Engelsiz bir dünya yaratmanın mümkün olduğunu biliyoruz. Ülkemizdeki engellerin kaldırılması için her vatandaşımızı desteğe ve etkin katılıma davet ediyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber