MEB Norm Kadroda, 100 öğrenci talebi

İlkokullara 150'ye kadar müdür yardımcılığı kadrosu vermemek eleştiri konusu..

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Aralık 2013 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB Norm Kadroda, 100 öğrenci talebi

Daha önce ele aldığımız iki yazıda konuyu şu cümlelerle ele almıştık.

"Burada da mantıki bir çelişki vardır. Anaokuluna 100 öğrenciye 1 müdür yardımcılığı verilirken ilkokula 150'ye kadar müdür yardımcılığı kadrosu vermemek bir üst kurum olan ortaokula ise 10 öğrenciye dahi müdür yardımcılığı normu vermek mantıki değildir. Aynı şekilde anaokullarında 201 öğrenciye 2.müdür yardımcılığı normu verilirken ilkokul, orta okul ve liselerde 401 sayısını aramak da doğru değildir. Eğer anaokulu çocukları küçük deniliyorsa onlara 100 öğrenci için ilk yardımcılık tahsisi yapılırken Ortaokullarda ise 10 öğrenciye dahi yardımcılık verilirken ikisinin arasında yer alan ilkokullarda neden 150 sayısı aransın? Buradaki sayılar biraz daha esnetilmelidir. Örneğin Anaokulları aynı şekilde kalmalı İlkokullarda 100 öğrenciye bir yardımcılık verilmeli, İlkokul, ortaokul ve liselerde ikinci yardımcılık için 301 sayısı getirilmelidir. Üçüncü kadro için ise tüm okullarda 1001 sayısı aranmalıdır. Böylece her müdür yardımcısına 350 civarında öğrenci düşecektir."

Yine başka bir yazımızda şunları ifade etmiştik:

"3- 150 öğrencili ilkokula müdür yardımcısı verilmemektedir. Oysa ki ortaokullarda tek şube bile olsa verilmektedir. Bu doğru olmamıştır. İlkokullarda da müdürlük normu varsa en az bir müdür yardımcılığı normu verilmeli ya da en azından 100'den fazla olan okullar kapsama alınmalıdır.Gelinen noktada ilkokullarda ilk müdür yardımcısı normunun verilmesi 100 öğrenciye indirilsin talepleri artmaktadır. Bu talebin karşılanabilemsi için tüm eğitimcileri sistem üzerinden başvuru yapmaya davet ediyoruz."


Burada bir haksızlık söz konusu olduğu açık olmakla beraber, bu taslağın Devlet Personel Başkanlığı yada Maliye Bakanlığının görüşünden geçip geçmediğini de merak ediyoruz.

Eğer bu iki birimden geçmemişse emin olun ki bu taslaktan daha kötü durumlarla karşılaşabiliriz.

Yine daha önce belirttiğimiz

"Bakanlık da öneri alma işini, teknik hata varsa düzeltilmesi için fırsat olarak algılamamalı, öneriler doğrultusunda düzenlemeler yapmalıdır.
Daha önce öneri aldığı yönetici atama yönetmeliğinde eğitimcilerin büyük bir kısmı sözlü sınava karşı çıkarken bunu değerlendirmeyen MEB taslağında yer alan yeniden atamayı da anlamsız bir şekilde yönetmelikten çıkarmıştır.
Bu yaklaşım doğru değildir. İnsanların fikirlerine başvuruyorsanız saygı duymalı ve uygulamalısınız. Kendiniz çalıp kendiniz oynayacaksanız kimseyi figüran olarak kullanmanıza gerek yoktur... İnsanların düşüncelerini aldığınızı söyleyip hoş görünerek değil onların düşüncelerine saygının gereğini yapıp gönülleri fethetmeyi, beyinlere kazınmayı seçmelisiniz...
Aksi halde bu ülkede kimler geldi kimler geçti şarkısı yıllardır söylenmektedir..."

cümlelerini tekrar ediyor öğretmenleri başvuru yapmaya bakanlığı da önerilere duyarsız kalmamaya davet ediyoruz...

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber