Dereye akan fabrika atıkları balıkların ölümüne neden oluyor

- Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Hamzafakıhlı Mahallesi’ndeki dereye akan fabrika atıkları yüzlerce balığın ölümüne neden oluyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2014 20:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dereye akan fabrika atıkları balıkların ölümüne neden oluyor

Kdz. Ereğli ilçesi Hamzafakıhlı Mahallesi Merkez Sokak'ta ikamet eden Engin Karataş, fabrikalardan dereye asit salındığını ve bu nedenle balıkların öldüğünü ileri sürdü. Deredeki suyu seralarda yetiştirdikleri sebze ve meyveleri içinde kullandıklarını belirten Karataş, yetkililerin fabrikaların atıkları konusunda önlem almalarını istedi. Deredeki suyun daha önce berrak aktığını ancak sabah kalkıp baktığında yemyeşil olduğunu gördüğünü söyleyen Karataş, "Bu fabrikanın atıklarından ileri geliyor. Asit bu. Asit olmasa bu fabrikalar böyle olmaz. Bu su ile biz sulama yapıyoruz. Seraları suluyoruz. Gidiyoruz Ereğli'de pazarda satıyoruz. O nedenle bunun bir an önce önleminin alınması gerekiyor. Dere bizim su içilecek şekildeydi. Bu akşam oldu. Sabahleyin motoru koydum. Dere bütün yemyeşil. Balıkların bütün öldüğünü gördüm. Burada kasma balığı deriz biz. Tahta balığı, sazan balığı şu anda ufak ama bunlar çoğalıyor. Üremeleri çok güzel" dedi.

Kdz. Ereğli OSB Müdürü Gürdal Dağlı ise, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Balık ölümlerine neden olan dereden numune aldık. Gerekli yerlere göndereceğiz ve çıkan sonuca göre hareket edeceğiz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber