Bolu Belediyesi'nden asılsız haberlere tepki

Bolu Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinde Paşaköy Mahallesi’nde içme suyu şebekesinde meydana gelen arızanın bazı basın yayın organları tarafından gerçeği yansıtmayan bir şekilde 'İçme suyu ana hattında bu sabah 67’inci patlama' manşetleriyle kasıtlı olarak yapıldığı ve belediyeye karşı iftira kampanyası başlatıldığı ifade edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2014 20:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bolu Belediyesi'nden asılsız haberlere tepki

Bolu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "İlimiz Paşaköy Mahallesi'nde sabah saatlerinde, mahalle içi içme suyu şebekesinde arıza meydana gelmiş ve Belediye ekipleri tarafından kısa süre içerisinde arızaya müdahale edilerek su kesintisi yaşanmasının önüne geçilmiştir.Yaşanan arıza sonrası ilimizdeki bazı yerel gazetelerde ana isale hattının patladığı yönünde asılsız ve gerçeği yansıtmayan haberler yer almıştır. Sözde gazetelerin 'İçme suyu hattında 67'inci patlama' ve 'İçme suyu ana hattında bu sabah 67'inci patlama' başlıkları ile verdiği haberler kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir. Bu gazetelerin asılsız, gerçeği yansıtmayan ve iftira amaçlı yaptığı yayınlarla Bolu Belediyesi'ne karşı karalama çabası içinde oldukları açıkça ortaya çıkmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında ise, "Yapılan bu asılsız haberlerle, kamuoyunda korku yaratılmaya çalışılıp, bir mahallede yaşanan şebeke arızasını, ana isale hattında bir patlama olmuş gibi yansıtarak Bolu Belediyesi'ne karşı halk üzerinde bir tepki oluşturulmaya çalışılmaktadır. Sonuç olarak sözde gazetelerin Paşaköy Mahallesi'nde meydana gelen bir şebeke arızasını, 'İçme suyu ana hattında patlama meydana geldi' başlıkları ile manşetlere taşıması ise habercilik ilkeleri ile bağdaşmamaktadır. Halkımızın bu haberlere itibar etmemelerini önemle rica eder, asılsız haber yapan bu basın kuruluşları hakkında da yasal işlemin yapılacağını saygı ile duyururuz" denilerek asılsız haber yapan yayın organları hakkında yasal işlem başlatılacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber