Polis, Kanuna aykırı emri uygulamadı

İstanbul'da savcı Baytekin, 17 Aralık operasyonunun bir benzeri için dün talimat gönderdi. Emniyet Müdürü Altınok, dinleme ve takipler mahkeme kararı olmadan yapıldığı için operasyona izin vermedi ve savcı hakkında suç duyurusunda bulundu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 17 Ocak 2014 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis, Kanuna aykırı emri uygulamadı

FERİT ZENGİN

İstanbul'daki 17 Aralık operasyonun bir benzeri dün "kanuna aykırı emir" gerekçesiyle uygulanmadı. Polis, savcının gözaltı talimatını "kanunsuz izleme ve soruşturma" gerekçesiyle yerine getirmedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, soruşturmayı yürüten ve hem kurum hem de Altınok'tan "emre itaatsizlik" nedeniyle şikayetçi olan İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı İbrahim Baytekin hakkında "kanuna aykırı emir verme" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. KCK operasyonlarını soruşturan Baytekin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne dün sabah aralarında İstanbul Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı ve ilçe belediyelerinde görevli bürokrat ve çalışanların bulunduğu 41 kişinin gözaltına alınması için talimat gönderdi. Gözaltı listesi ve suçlamaların yer aldığı dosyayı inceleyen Altınok, dosyadaki dinleme ve takiplerin mahkeme izni olmadan yapıldığını belirleyince tüm operasyon birimlerine operasyona katılmama ve talimata uymama emri verdi. Altınok'un talimatıyla, polis şefleri operasyona katılmama kararı aldı. Savcı Baytekin, 2-3 saatlik bir bekleyişin ardından operasyon yapılmadığı bilgisini alan Baytekin, Altınok'u arayarak gerekçe sordu.

İddiaya göre; Altınok'tan "İzleme ve takipler kanun dışı yapılmış. Bu nedenle bu operasyona katılamayız" cevabı alan Baytekin, görüşmenin ardından Altınok ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na "emre itaatsizlik" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Altınok ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü de dün öğle saatlerinde Baytekin hakkında "Kanunsuz emir verme ve kanunsuz izleme ve takip yapma" iddiasıyla yine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber