Eski Başsavcı Çolakkadı'dan Aşık Garip'li veda

Bölge Adliye Başsavcılığına atanan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı veda mesajı yayınladı. "Veda" başlığı taşıyan açıklama şu şekilde:

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Ocak 2014 10:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eski Başsavcı Çolakkadı'dan Aşık Garip'li veda

"Üç yıla yakın yürüttüğüm, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden ayrılıyorum. Meslek hayatım boyunca adalet duygusu içinde hukukun üstünlüğü prensibine uygun davranmaya gayret ettim. Meslektaşlarımın gayretli çalışmalarını takdir ettim, kendimi de onlardan biri olarak gördüm. Adalet personelimizi de bizlerden farklı görmedim, kim işini iyi yapıyorsa onun takdir edilmesi gerektiğini hep vurguladım. Şimdi görevimi, geçmişte uzun yıllar birlikte çalıştığım, kendisini kardeşim gibi sevdiğim, benden devraldığı görevi üstün bir gayret ve başarıyla yürüteceğine inandığım, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı sayın Hadi Salihoğlu'na devrediyorum. Sizlere de elveda diyorum. 'İşte geldik gidiyoruz, şen olasın Halep şehri'. En içten sevgi ve saygılarımla."

Çolakkadı'nın veda mesajında kullandığı 'İşte geldik gidiyoruz, şen olasın Halep şehri' sözleri 16. yüzyılda yaşadığı belirtilen Aşık Garip'e ait.

O şiirin tamamı ise şöyle:

İşte geldim gidiyorum

Şen kalasın Halep şehri

Çok nan ü nimetin yedim

Helal eyle Halep şehri

Sana derler Arabistan

Güzellerin çeşm-i mestan

Yeni haber geldi dosttan

Durmak olmaz Halep şehri

Çok garipler sana gelir

Gelir de eğlenir kalır

Her kişi muradın alır

Şen kalasın Halep şehri

Aşık Garip düştü yola

Hızır yardımcısı ola

Gözüme göründü sıla

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber