Ağrılı kuzenler aylıklarını istiyor

Türkiye, onları Ağrı'nın Doğu Beyazıt ilçesinde henüz 12 yaşında iken yüksek gerilim hattına kapılıp kol ve bacaklarını kaybetmeleri sonucu tanımıştı.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 26 Ocak 2014 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ağrılı kuzenler aylıklarını istiyor

BURCU ÇALIK

5 yıldır devlet tarafından sağlanan "evde bakım yardımı" ile hayatlarını sürdüren, babalarının kucaklarında okula giderek eğitimlerine devam etmeyi başaran Mehmet ve Barış İlhan isimli kuzenler, kendilerini kontrol etmek için eve gelen Sosyal Hizmetler uzmanının yanlış anlaşılması yüzünden kesilen aylıklarının yeniden bağlanmasını istiyor. Baba Ahmet İlhan, "Eşim Türkçe bilmiyor. Uzmanlara oğlumuzun okulda olduğunu ama yürüyemediğini anlatamamış. Onlar da 'okula gidip geliyorsa, yardıma ihtiyacı yok' deyip onların bakım aylıklarını kesmişler. Lütfen sesimizi duyurun. Mehmet yürüyemiyor ki, üstelik o parayla bakımını sağlıyoruz" diye konuştu.

SESLERİNİ SABAH DUYURMUŞTU

Mehmet ve Barış İlhan, bundan 5 sene önce Ağrı'nın Doğu Beyazıt İlçesi'nde yüksek gerilim hattında elektrik çarpması sonucu kol ve bacaklarını tamamen kaybetmişti. 12 yaşında başlarına gelen trajik olayla hayatları kararan çocukların sesini, SABAH manşetten duyurmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber