Diyarbakır barosu hasta tutuklular için 'mail' kampanyası başlattı

Diyarbakır Barosu, hasta tutuklulara dikkat çekmek amacıyla mail kampanyası başlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2014 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır barosu hasta tutuklular için 'mail' kampanyası başlattı

Yenişehir ilçesinde bulunan Sanat Sokağı'nda bir araya gelen Diyarbakır Barosu'na bağlı avukatlar, burada vatandaşlara bildiri dağıttı. Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Diyarbakır Barosu Cezaevi Komisyonu üyesi Av. Muzaffer Özdemir, cezaevlerinde, farklı sağlık sorunları nedeniyle tedavileri acilen yapılması gereken ancak yetkili kurumların ısrarla göz ardı edip, ilgisizce davranmasından ötürü sağlık merkezlerine sevk edilmeyen veya doktorların önerdiği tedavi koşullarının sağlanmadığı çok sayıda tutuklu ve hükümlünün bulunduğunu söyledi.

Özdemir, "Bizler yaşam hakkının her şart ve koşulda kutsal olduğuna inanan hukukçular olarak bu meselenin insani-vicdani bir mesele olduğunu, hiçbir pazarlığa konu edilemeyeceğini, hiçbir şarta tabi tutulamayacağını düşünmekteyiz. Bu nedenle tüm hasta tutsakların infaz ve tedavi koşullarının iyileştirilerek, bağımsız hekimlerce muayenesinin önünün açılması, ağır ve yaşamı tehlikede olan hasta tutsakların infazlarının durdurularak derhal serbest bırakılmalarını talep ediyoruz. Bu bağlamda, başlatmış olduğumuz ve Diyarbakır Barosu resmi internet sitesinde detaylarının yer aldığı mail kampanyasına tüm halkımızın katkı sunmasını bekliyoruz" dedi.

Mail kampanyası kapsamında Diyarbakır Barosu'nun Sanat Sokağı'nda açtığı standa gelen vatandaşlar, basın kuruluşları ve sivil toplum örgütlerine kendi mailleri üzerinde 'Hasta tutsaklara özgürlük' mesajı atabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber