Mustafa Pekdoğan: Kendi elektriğimizi üreteceğiz

MHP Kırıkkale Belediye Başkan adayı Mustafa Pekdoğan ile kazanması halinde Kırıkkale'ye yapılacakları görüştük.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Şubat 2014 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mustafa Pekdoğan: Kendi elektriğimizi üreteceğiz

VAATLERİ KAYDA GEÇİRİYORUZ

Memurlar.net olarak yerel siyasetçiler ile yaptığımız görüşmeleri yayınlamaya başladık. Amacımız, projeleri, vaatleri kayda geçirip, bir sonraki seçimde seçmen denetlemesine imkan tanımak. Bu çerçevede il veya ilçedeki en güçlü adaylarla yaptığımız söyleşileri dikkatinize sunuyoruz. Vaatlerini kayda geçirmek isteyen adaylar, memurlar.net'in iletişim bilgilerinden bizlere ulaşabilirler.

Edip Üzen/Memurlar.net

Kırıkkale Ak Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Saygılı, Ankara'dan yanına kadar gitmiş olmamıza rağmen, görüşmemeyi tercih etmiştir. Kendisine MHP adayı ile görüştüğümüzü, Ak Parti adayının da görüşlerini yansıtmak istediğimizi belirtmemize rağmen kendileri, görüşmek istemediğini belirtmiştir. Bu nezaketsiz tavrı not ederek, Kırıkkale özelinde sadece Kırıkkale MHP Belediye Başkan adayı Mustafa Pekdoğan ile kazandığı takdirde Kırıkkale'de yapılacakları konuştuk.


MHP Kırıkkale Belediye Başkan adayı Mustafa Pekdoğan ile projeleri üzerine konuştuk.

Biraz kendinizden bahseder misiniz?

Ben Bürokrasiden gelmeyim. Aşağı yukarı 2 yıllık teknikerdim. Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümünü bitirdim. 2 yıl öğretmenlik yaptım. Ondan sonra Devletin farklı kurumlarında 13 değişik yerde çalıştım. En son bıraktığım görev Trakya Elektrik Dağıtım Teknik Genel Müdür Yardımcılığıydı. Kurucu genel müdür yardımcısıydım orada. 6 sene orada kaldım. Trakya'dan sonra geldik burada 1999-2004 arası Belediye Başkanı olduk. Sonrada Ankara'da 2 dönem MYK (Merkez Yürütme Kurulu) üyeliği yaptım.
Kedimize göre siyaseti bırakmıştık göre, ama sonradan insanlar baktık burada isteyince tekrar başladık. 2004'te bize gerçekten haksızlık olmuştu. Çok emekler sarf ettik, çok iyi belediyecilik yaptık ama kendimizi anlatamadık. Bizim imalat açısından, hizmet açısından sıkıntımız yoktu yani. Siyaset açısından sıkıtımız vardı. Bürokrasiden geldiğimiz için siyaseti bilmiyorduk aslında. Bunun dışında AK Parti'nin rüzgarı da rol oynadı. Ama çok şükür şimdi kavradık.

Kırıkkale Belediye Başkanlığı'nı kazandığınız takdirde projeleriniz neler olacak?

Kongre Merkezi yapacağız, Kent Konseyi oluşturacağız ki hesap verilebilirlik olsun. Kadınlarımızı dört duvar arasına sıkıştırıp, onların üretkenliğini ve engin fikirlerini hiçe sayan bir yönetim anlayışına girmeyeceğimizi göstermek için kadınlar lokalini Kırıkkale'ye kazandıracağız. Kadınlarımızla ilgili çalışmalarımızın bir diğer ayağı da "Meslek Edindirme Kursları" olacak.

Kırıkkale'ye emekli dinlenme evi

Kırıkkale'miz, kuruluşunun üzerinden geçen 90 yılda, özellikle MKE fabrikaları sayesinde on binlerce işçi ve memurun yaşadığı, sanayi ve ticaretin Türkiye ortalamaları üzerinde yer aldığı bir şehir kimliğine sahip. 80'li yılların ortalarına doğru kurulan Rafineri ile birlikte küçük ve orta ölçekli yan sanayi kuruluşları sayesinde, şehrimizde çalışan sayısı iyiden iyiye arttı. Ancak ne yazık ki şehrimiz geçtiğimiz 10 yıllık süreçte bir yandan yavaş yavaş bu özelliğini kaybederken, diğer yandan da emekli sayısının her geçen gün arttığı, adeta bir "emekliler şehri" görünümüne büründü. Emeklilerin ihtiyaçları için Emekli Dinlenme Evleri kuracağız. Burada akranlarıyla vakit geçirecek olan emeklilerimiz, bu evlerde bir yandan çaylarını yudumlarken diğer yandan kitap, dergi ve gazetelerini okuyacaklar. 65 Yaş üstü vatandaşlarımız için ücretsiz toplu taşıma kartı çıkaracağız. Bunların yanında engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz hastane servisi olacak.

Oyun ve dinlenme parkları yapılacak

Gençler için ve aynı zamanda genç kalmayı bilenler için spor tesisleri yapacağız. Oyun ve dinlenme parkları yapacağız. Hilal Kart projesi ile yoksullara ulaşacağız. Bu uygulama sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın rencide edilmeden, yalnızca ihtiyacı olanı elindeki kartla alması sağlanacağı gibi, şehrimizde bin bir zorlukla ayakta durmaya çalışan esnafımızın da desteklenmesi sağlanacak.

Çalışanın alınteri kurumadan maaşları ödenecek

Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır! 10 yıl önce başkanlığımız dönemi boyunca hiçbir şekilde aksatmadığımız maaş ödemeleri, belediyecilik anlayışımızın parasal kısmında ilk sırayı hangi ödemenin aldığının en belirgin ispatı. Bizim belediyecilik anlayışımızda, "Çalışanın emeğinin karşılığı, alın teri kurumadan verilmesi" esasına dayanıyor.

Şehrimizin merkezinde ve Cumhuriyet Meydanı ile bağlantılı yeni bir yaşam alanı, yeşil alan çalışması yapılacak. MKE Kurumunun arazisi olan tek katlı ve bir kısmı da kullanılmayan eski binalar kaldırılacak. Demiryolu İstasyonu'ndan başlayarak dondurmacıların bulunduğu sahaya kadar olan 72.000 m2'lik alanda yeni bir KENTPARK oluşturacağız.

Şehir içi çok katlı otopark projeleri

1925 yılına kadar haritada yer almayan Kırıkkale'miz 1929'da bucak, 1941 yılında nahiye, 1944 yılında ilçe, 1989 yılında da il oldu. 1935 yılında yalnızca 14.494 kişinin yaşadığı şehrimizde 1945 yılına gelindiğinde bu nüfus bir anda 54.318'e yükselmiş, 1965 yılında 100 bini geçmiş, 2000 yılında ise 383.508'e dayandı. Şu anda yaklaşık 280.000 kişinin yaşadığı Kırıkkale'mizde 2012 yılsonu TÜİK verilerine göre 25.675 trafiğe kayıtlı araç var. Bu kadar hızlı ve düzensiz büyüyen bir şehrin de elbette en önemli sorunlarından birisi trafiktir. Merkezinde yeterli otoparkı olmayan şehrimizin cadde ve sokakları otopark olarak kullanılmakta, bu da hem yayalar için, hem de şehir trafiğinin akışı için ciddi sorunlara yol açıyor. Tüm bu sorunları ortadan kaldırabilecek en önemli proje ise şehir merkezine inşa edeceğimiz Çok Katlı Otopark Projeleri olacak.

Kentsel dönüşüm alanında neler yapacaksınız?

Bir şehrin gerçek bir "kent" görünümüne kavuşması, o şehirdeki gecekondulaşmanın ortadan kaldırılmasıyla gerçekleşir. Sosyal Devlet olmanın en önemli ilkelerinden birisi de "Halkın barınma ihtiyacının karşılanmasıdır." Bu ihtiyacın giderilmesi yönünde en büyük çaba da belediyelere düşmekte. Yerel Hizmetler Kanunu'yla belediye başkanlarına bu amaçla verilen yetkiler başkanlar tarafından dürüstçe kullanıldığı takdirde, şehirde gecekondu kalmaz. Gelir seviyesi düşük olan halk dahi daha modern, daha gelişmiş, daha sağlıklı, daha güvenli konutlarda yaşayabilir. Öte yandan Kırıkkale'mizin 1. Derece Deprem Bölgesinde olması gerçeğini de göz önüne alarak düşündüğümüzde, "Kentsel Dönüşüm Projeleri" gerçekleştirilerek, şehrimizdeki eğreti yapıların yerini düzenli, sağlıklı, güvenli konutların alması sağlanmalı.. Bizim belediyecilik anlayışımız da tam olarak bu yöndedir. Planlı olarak gerçekleştireceğimiz bir dönüşümle Kırıkkale'miz artık büyük bir köy değil, gelişmiş bir şehir görünümüne kavuşacak.

Kırıkkale kendi elektriğini üretecek

Belediyemizin tüm hizmet birimlerinde toplamda aylık 1.000.000 TL civarında elektrik tüketimi oluyor. Elektriğe ödenen bu paranın kış ve yaz ayları ortalaması 750.000 TL'lik kısmı İçme Suyu Arıtma Tesisinde tüketilen elektrik için ödeniyor. Bu miktar belediye giderlerinde çok önemli bir yer tutuyor. İçme Suyu Arıtma Tesisine Kapulukaya Barajından su taşıyan borulara tribün takılarak hidroelektrik enerjisinden elektrik elde edeceğiz. Asıl elektrik üretimi ise Güneş (FOTOVOLTAİK) Enerjisinden Elektrik üretimidir. İçme Suyu Arıtma Tesisi elektrik tüketimine göre günlük 5 MW gücünde elektrik üretecek Güneş enerji santrali bizim için yeterli olacak. Tesisimiz bina çatılarında ve 200.000 m2 olan tesis sahasında proje uygulanacak. Ayrıca belediyemize ait Atık Su Arıtma, Çöp Depolama, Park ve Yeşil Alan düzenlenecek bölgelerde, diğer idari bina ve tesislerde kullanılan elektrik için tesis sahalarında ve büyük su depo sahalarında Güneş Enerjisinden elektrik üretilecek, elektrik için para ödemediğimiz gibi fazla ürettiğimiz elektriği elektrik kurumuna satarak gelir elde edeceğiz. Bu proje ile ilgili gerekli yasal düzenlemeler mevcut. Yenilenebilir Enerji olarak da adlandırılan bu proje tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de teşvik ediliyor. Bu projede kurulum maliyeti bir yıllık elektriğe ödenen paraya eşit.

Oy dengeleri şuan nasıl?

Rakam olarak 31 ile 36 barajı arasında ikimiz dengeli dengesiz vaziyetteyiz. Üçüncü arkadaşımız da %16, %17'lerde geziyor. Biz şuana kadar kendi adımıza dört tane anket yaptırdık. Ama diğer kurumlarında yaptırdığı anketleri de biliyoruz. Diğer yapılan anketlerde en azından şuan bizim olduğumuz nokta bizim için iyi yani. Çok gerilerden geldik, yakaladık ve yakaladığımız gibi öne de geçtik. Bunu muhafaza etmemiz için biraz ileriye gitmemiz lazım. Çünkü riski yaşamamamız lazım. Onun için 36, 37 gün kadar zamanımız var. Daha da yukarıya çıkabileceğimizi düşünüyoruz.

İnsanlar genel seçimle yerel seçimleri birbirinden ayırıyor mu? Çünkü son genel seçimde Kırıkkale'de Ak Parti yüzde 63 oy aldı.

Başarısızlığımızdan yada bizim problemimizden olan bir şeyden dolayı kaybetmemiştik. Biliyorsunuz AK Parti gibi müthiş bir rüzgar geldi, o rüzgarın içerisinde burada biz Tayyip rüzgarına kaybetmiştik. Allah izin verirse şimdi tersine dönecek, bu seçimde biz alacağız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber