Mali hizmetler uzman ve uzman yardımcılarıyla ilgili genelge

İçişleri Bakanlığı 6360 Sayılı Yasa gereği atanacak olan mali hizmetler uzman ve uzman yardımcılarına yönelik genelge yayımlamıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Mart 2014 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mali hizmetler uzman ve uzman yardımcılarıyla ilgili genelge

T.C.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Mahalli
İdareler Genel Müdürlüğü

Sayı : 93127266/
Konu : 6360 sayılı Kanun '

......................... VALİLİĞİNE

(İl Mahalli İdareler Müdürlüğü)

6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun Geçici 1 inci maddesinin altıncı ve yedinci fıkrasında;

"Bu Kanuna göre tüzel kişilikleri kaldırılan il özel idarelerinin personeli, komisyon kararıyla ilgisine göre yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığı, büyükşehir belediyesi, bağlı kuruluşu veya ilçe belediyesine devredilir.

Bu Kanunla büyükşehir belediyesine dönüşen il belediyesinin sahip olduğu her türlü taşınır, (aşınmaz mallan ve personeli, komisyon kararıyla ilgisine göre büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri ile bağlı kuruluşlar arasında paylaştırılır. " hükmü yer almaktadır.

Büyükşehir belediyesine dönüşen illerde hali hazırda il özel idaresi ve il belediyesinde iç denetçi, mali hizmet uzmanı ve mali hizmet uzman yardımcılarının devir, tasfiye ve paylaştırma komisyonunca ilçe belediyelerine devredildiği bilgisi Bakanlığımıza intikal etmiştir.

6360 sayılı Kanun ile genel olarak, il özel idaresinin personeli, mal varlığı, görev ve yetkileri büyükşehir belediyesine geçmekte, il belediyesinin büyükşehir belediyesine dönüştürülmesi nedeniyle, il özel idaresi ve il belediyesi personelinden başta iç denetçi, mali hizmet uzmanı ve mali hizmet uzman yardımcılarının ağırlıklı olarak^büyükşehır belediyesine devredilmesinin hak kayıplarına yol açılmaması açıandan\ uygun olacağı değerlendirilmektedir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber