Zorunluya gitmek isteyen öğretmene neden engel olunuyor?

MEB; İl içinde zorunlu hizmete gitmek isteyen öğretmenlere engel olmasın

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Mayıs 2014 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zorunluya gitmek isteyen öğretmene neden engel olunuyor?

06.05.2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "İsteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmelerde duyuru, başvuru ve tercihler" başlıklı 25. maddesi 6. fıkrası; "(6) İl içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenler, istemeleri halinde zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına da atanmak üzere başvuruda bulunabilirler. Ancak zorunlu çalışma yükümlülüğüne tabi öğretmenler, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülmeyen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına atanmak için başvuruda bulunamazlar." hükümleri bulunmakta ve bu hükümlerde hiçbir süre kısıtlaması bulunmamaktadır.

Bu hükümlere ve süre kısıtlaması olmamasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığının 08.05.2014 tarih ve 1839095 sayılı "İl İçi Yer Değiştirmeler" konulu yazısının ekinde yer alan "2014 Yılı Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu"nun 1. maddesindeki; "1- Zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan, zorunlu çalışma yükümlülüğü olmayan veya bundan muaf tutulan öğretmenler ile sağlık ve eş durumu mazereti sebebiyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenecek öğretmenlerden, 30 Eylül 2014 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az 3 (üç) yıllık çalışma süresini tamamlayacaklar il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilir." açıklaması ile sadece 3 yılını dolduranlara il içinde zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına da atanmak üzere başvuru hakkı verilmiştir.

Sayın Hamza Aydoğdu, bırakın öğretmen bulunduğu ilde zorunlu hizmetini yapmak için zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına yer değiştirebilsin, zorunlu hizmetini tamamlasın inanın bundan devlette kar eder, millette kar eder, öğrencide kar eder. Bu tür okullara göndermek için öğretmen bulma zorluğu yaşayan il milli eğitim müdürlükleri de rahatlar.

Kısacası MEB gönüllü olarak ben zorunlu hizmete gitmek istiyorum diyen öğretmenlere engel olmasın.

Ahmet Kandemir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber